08:57 09.05.2018

Верховний суд України залишив Гостиний двір столиці у власності держави

2 хв читати
Верховний суд України залишив Гостиний двір столиці у власності держави

Верховний суд України залишив у силі рішення повернути будівлю Гостиного двору на Контрактовій площі у власність держави, повідомила прес-служба київської прокуратури.

"8 травня 2018 Верховний Суд підтримав принципову позицію прокуратури міста Києва та регіонального відділення Фонду держмайна в м.Києві та залишив у силі постанову Київського апеляційного господарського суду, яким державі повернуто будівлю "Гостиний двір", розташовану на Контрактовій площі в Києві", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що будівля Гостиного двору загальною площею 9433 м² з 1994 року перебувала в оренді приватної структури ВАТ "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація".

Як відзначають в прокуратурі, за умовами договору орендар взяв на себе повну відповідальність за збереження пам'ятки архітектури і утримання будівлі в належному санітарному, протипожежному і технічному стані.

Незважаючи на це, регіональне відділення Фонду держмайна м.Києва неодноразово встановлювало факти істотного порушення орендарем умов договору, зокрема, погіршення стану об'єкта оренди, чим створено загрозу руйнування пам'ятника архітектури "Гостиний двір".

РВ ФДМУ по м.Києву звернулося до Господарського суду Києва з позовом про розірвання договору оренди та зобов'язання повернути майно. Однак суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову.

Не погоджуючись із зазначеним судовим рішенням, прокуратура Києва оскаржила його в суді апеляційної інстанції, який погодився з доводами прокуратури.

"Сьогодні Верховний Суд у повному обсязі підтримав позицію державних органів у зазначеній справі, зобов'язавши ВАТ "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація" повернути державі будівлю "Гостиного двору", - резюмували у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА