19:58 09.05.2018

У Полтаві поліція забрала будьонівку з серпом і молотом в учасника ходи 9 травня

1 хв читати
У Полтаві поліція забрала будьонівку з серпом і молотом в учасника ходи 9 травня

У Полтаві поліцейські вилучили будьонівку з серпом і молотом у 41-річного учасника ходи, присвяченої Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

"Поліцейські виявили серед учасників пам'ятної ходи 41-річного чоловіка в будьонівці з серпом і молотом у поєднанні з п'ятикутною зіркою. Будьонівку вилучено. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.436-1 (пропаганда комуністичного і націонал соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України", - повідомляє відділ комунікації поліції Полтавської області в середу.

Крім того, поліцейським довелося втрутитися в суперечку між учасниками заходу, який виник у зв'язку з прапорами червоного кольору.

Як уточнив в.о. начальника поліції Полтавської області Олександр Белянський, прапори, до яких у окремих громадян виникли питання, не містили комуністичної та націонал-соціалістичної символіки, а тому конфлікт був врегульований на місці - всі сторони отримали належні роз'яснення.

Усього в Полтаві в покладанні квітів до Меморіалу Солдатської Слави та урочистій ході 9 травня взяли участь кілька тисяч жителів міста.

Публічну безпеку і правопорядок на заході забезпечували більше 100 поліцейських.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА