20:24 09.05.2018

В Україні в акціях 9 травня взяли участь 460 тис. чоловік

2 хв читати
В Україні в акціях 9 травня взяли участь 460 тис. чоловік

В Україні 9 травня в акціях, приурочених до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, взяли участь 460 тис. чоловік, за фактами порушень правоохоронці склали 16 протоколів про адміністративні правопорушення та відкрили п'ять кримінальних проваджень.

"В цілому з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні пройшло близько 1,6 тис заходів, участь в них взяли понад 460 тис. осіб. У посиленому режимі працювали 27 тис. правоохоронців", - цитує першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового департамент комунікації МВС України в середу.

Він зазначив, що під час масових заходів грубих порушень громадської безпеки і порядку не зафіксовано.

За словами С.Ярового, всього до органів поліції доставлені 28 осіб, відносно 16 з них складені адмінпротоколи, зокрема за ст. 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (виготовлення і пропаганда георгіївської стрічки).

Також було розпочато п'ять кримінальних проваджень: чотири за ст.436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки) і одне за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження).

За інформацією ГУ Національної поліції в м.Києві, масові заходи в столиці також були мирними, серйозних конфліктів зафіксовано не було.

За словами начальника поліції м.Києва Андрія Крищенка, завдяки посиленим превентивним заходам безпеки і узгоджених дій особового складу вдалося не допустити серйозних конфліктів і правопорушень.

У поліції Києва нагадали, що правопорядок на заходах 9 травня забезпечували близько 2 тис. поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА