15:52 12.05.2018

Грицак: У Симоненка провели понад два десятки обшуків

2 хв читати
Грицак: У Симоненка провели понад два десятки обшуків

Поліграфічну продукцію, а також зброю, вилучену під час обшуку у лідера забороненої в Україні Компартії Петра Симоненка, відправлено на експертизу, повідомив глава Служби безпеки України Василь Грицак.

В інтерв'ю телеканалу "112. Україна" він нагадав, що П.Симоненка допитали співробітники СБУ. "У нього вдома і не тільки вдома провели 24 обшуки", – сказав глава СБУ.

"Наразі ми працюємо з тими матеріалами, які зібрали під час проведення цих процесуальних дій... Слідчі призначили експертизи отриманих матеріалів, передусім поліграфічної продукції, на наявність ознак злочину, передбаченого статтею 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади – ІФ)", – зазначив В.Грицак.

За його словами, на експертизу також відправлено предмети, схожі на зброю: автоматичний пістолет Стечкіна та 120 патронів.

"Після експертизи вилучені під час обшуку предмети можуть бути долучені до матеріалів кримінального провадження, і надалі будуть плануватися процесуальні дії з П.Симоненком", – розповів глава СБУ.

Як повідомлялося, 10 травня П.Симоненка допитали в СБУ. За інформацією речника СБУ Олени Гітлянської, П.Симоненка допитували в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

8 травня СБУ провела обшуки у П.Симоненка, у нього вилучено предмет, схожий на пістолет Стечкіна. Обшук відбувся у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 109 і ч. 1 ст. 111 КК України. Під час обшуку разом з агітаційними матеріалами, спрямованими на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, вилучено предмети, схожі на пістолет АПС з глушником, і 120 патронів до нього

Також співробітники СБУ провели обшуки у керівників компартії в Києві та Київській області, під час яких виявлено агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму, які планувалося на замовлення російських кураторів поширювати 9 травня з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА