13:06 14.05.2018

Мінрегіон розробляє модель розвитку Карпат

2 хв читати
Мінрегіон розробляє модель розвитку Карпат

Робоча група Кабінету Міністрів України на чолі з першим заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В'ячеславом Негодою розпочала розробку моделі розвитку гірських і високогірних територій Карпат, повідомила прес-служба міністерства.

"Специфіка рельєфу робить території важкодоступними, що зумовлює низьку активність бізнесу, низькі обсяги інвестицій, високу трудову міграцію. За таких умов гірським територіями складно конкурувати з іншими. Щоб забезпечити їх розвиток, маємо спільно напрацювати політику сталого розвитку гірських територій Карпат", - цитує В.Негоду прес-служба Мінрегіону.

За його словами, робоча група розробить і подасть на розгляд Кабміну механізми для розвитку інфраструктури цього регіону, інструменти для створення робочих місць і розвитку бізнесу.

Згідно з повідомленням Мінрегіону, робочу групу створено за дорученням прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. До її складу ввійшли представники дев'яти міністерств, а також Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької обласних держадміністрацій і рад. Перше засідання групи відбулося 10 травня.

У прес-службі Мінрегіону також нагадали, що Кабмін у березні направив на розгляд Верховної Ради законопроект №8154 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сталого розвитку та створення нових робочих місць у гірських і високогірних населених пунктах".

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, Кабмін пропонує встановити підвищені коефіцієнти при розрахунку державної медичної та освітньої субвенції для гірських і високогірних населених пунктів. Крім того, законопроект передбачає розробку та фінансування держпрограм для стимулювання розвитку гірських регіонів, а також упровадження заходів щодо поліпшення очисних споруд.

Крім того, уряд пропонує в законопроекті скоротити мінімальну площу індустріального парку в гірських регіонах до 10 га за наявного мінімуму 15 га для будь-яких територій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА