16:01 14.05.2018

Масові проекти з підключення віддалених сіл до ШСД не окупляться без участі держави

2 хв читати
Масові проекти з підключення віддалених сіл до ШСД не окупляться без участі держави

Аналіз можливостей скорочення "цифрової нерівності" регіонів, масових проектів із підключення віддалених населених пунктів до послуги широкосмугового доступу до Інтернету свідчить, що проекти не окупляться без участі держави, констатував гендиректор "Укртелекому" Юрій Курмаз.

"Якщо модель державно-приватного партнерства, яку ми сьогодні представили, викличе в держави інтерес, і ми зможемо розраховувати на компенсацію 3,2 млрд грн у будівництво оптичної інфраструктури – ще 2,8 млрд будуть нагальною проблемою "Укртелекому", яку ми вирішуватимемо. Наш досвід свідчить, що ми можемо знаходити гроші на фінансування великих інфраструктурних проектів", - сказав він, посилаючись на результати аналізу проектів, презентованих ПАТ "Укртелеком" у Києві в понеділок.

Водночас гендиректор "Укртелекому" наголосив, що масові проекти з підключення до ШСД віддалених населених пунктів не окупаються без участі держави у фінансуванні інфраструктури.

"Ці проекти не окупаються без участі держави в компенсації капітальних витрат, необхідних для розширення інфраструктури. За участю держави - я практично не сумніваюся, що такі наші партнери як Huawei і ZTE допоможуть нам у фінансуванні такого проекту", - вважає Ю.Курмаз.

Як повідомлялося, "Укртелеком" планує за 6 млрд грн підключити до ШСД 8 тис. сіл із 6 млн жителів протягом двох років при 50% участі держави.

ПАТ "Укртелеком" завершив 2017 рік із чистим прибутком 867 млн грн, що на 44,3% більше, ніж у 2016 році, чистий дохід зріс на 1,7% - до 6,654 млрд грн.

Показник EBITDA збільшився на 4,9% -до 1,867 млн грн, маржа EBITDA - на 1,8 п. п., до 28,1%. При цьому капітальні інвестиції скоротилися на 0,7% - до 948 млн грн.

"Укртелеком" - найбільший оператор фіксованого зв'язку в Україні. Є єдиним засновником та учасником ТОВ "ТриМоб" - мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА