16:54 14.05.2018

Підготовче судове засідання у справі про спробу надання хабара Холодницькому перенесено на 31 травня

2 хв читати
Підготовче судове засідання у справі про спробу надання хабара Холодницькому перенесено на 31 травня

Шевченківський районний суд м.Києва переніс підготовче засідання у кримінальному провадженні про пропозицію хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницька з 14 травня на 31 травня.

Як передає в понеділок кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", справа за обвинуваченням Наталії Овчаренко та Геннадія Підберезного, обвинувачених за ч.4 ст.369 Кримінального кодексу України, перенесено через неявку всіх адвокатів обвинувачених.

Раніше Шевченківський райсуд м.Києва повідомив, що 23 квітня розпочнеться підготовче засідання у кримінальному провадженні про пропозицію хабара Н.Холодницькому. Однак того ж дня засідання не відбулося і було перенесено на 14 травня у зв'язку з неправильністю визначення складу суду.

Як повідомлялося, 21 вересня 2017 року прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що Генеральна прокуратура спільно з СБУ затримала двох суддів, які запропонували Н.Холодницькому неправомірну вигоду в розмірі $300 тис.

За її словами, голову Кіровського районного суду м.Дніпро Геннадія Підберезного і суддю цього суду Наталію Овчаренко затримали після передання першої частини неправомірної вигоди в розмірі $50 тис. Хабар Н.Холодницькому вони пропонували за закриття стосовно судді кримінального провадження і уникнення нею кримінальної відповідальності.

"Особливої уваги заслуговує той факт, що служитель Феміди, перебуваючи під слідством, вчинила новий кримінальний злочин, не беручи до уваги те, що стосовно неї судом застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю, так званий "електронний браслет", і забороною відлучатися з населеного пункту, в якому вона проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду", - написала Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За її словами, дії суддів кваліфіковані за ч.4 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, що передбачає позбавлення волі на термін до 10 років із конфіскацією майна. Наразі триває досудове розслідування і вирішуються питання обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

22 вересня Вища рада правосуддя (ВРП) дала згоду на утримання під вартою судді Кіровського райсуду м.Дніпро Геннадія Підберезного, якого було затримано під час передання частини неправомірної вигоди Н.Холодницькому.

При цьому Вища рада правосуддя повернула Генпрокуратурі подання про надання згоди на утримання під вартою судді Кіровського районного суду м.Дніпропетровська Наталії Овчаренко, яку, за інформацією ВРП, вже звільнено з посади судді на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України та втратила статус судді".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА