07:00 15.05.2018

На Херсонщині поліцейські викрили чиновників на отриманні хабара в розмірі понад 100 тис. грн

1 хв читати
На Херсонщині поліцейські викрили чиновників на отриманні хабара в розмірі понад 100 тис. грн

Правоохоронці в Херсонській області викрили групу посадових осіб під час одержання неправомірної вигоди в розмірі понад 100 тис. грн за реєстрацію сільгосптехніки без відповідних документів.

Як повідомив відділ комунікації поліції Херсонської області, група працівників Головного управління Держпродспоживслужби Херсонщини розробила схему вимагання та отримання неправомірних вигод від фізичних та юридичних осіб при здійсненні реєстраційних дій з сільськогосподарською та спеціальною технікою.

"За певну грошову винагороду держслужбовці здійснювали реєстрацію сільгосптехніки без відповідних документів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, слідчі почали кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

"Поліцейські з'ясували, що працівники ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області через двох посередників отримують неправомірну вигоду за реєстрацію сільгосптехніки без відповідних документів. Правоохоронці задокументували факт отримання посередником 8 тис. грн за реєстрацію комбайна. Зараз перевіряються інші факти отримання посадовими особами неправомірної вигоди на загальну суму понад 100 тис. грн", - розповів начальник відділу слідчого управління обласного главку поліції Віктор Баранецький.

Правоохоронці затримали одного з держслужбовців і посередників в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу затриманим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА