13:10 15.05.2018

Денісова просить омбудсмена РФ перевірити умови утримання Балуха та інших українців у кримському СІЗО

2 хв читати
Денісова просить омбудсмена РФ перевірити умови утримання Балуха та інших українців у кримському СІЗО

 Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до омбудсмена Російської Федерації Тетяни Москалькової з проханням перевірити дотримання прав українців, яких утримують у СІЗО м. Сімферополя на анексованому РФ півострові Крим.

"На мою адресу надходять звернення від правозахисних організацій і сімей ув'язнених щодо неналежних умов утримання та ненадання медичної допомоги громадянам у СІЗО Сімферополя", - йдеться у зверненні від 15 травня, розміщеному на офіційному сайті українського омбудсмена.

У зв'язку з цим Л.Денісова просить уповноваженого з прав людини в РФ під час візиту в СІЗО Сімферополя перевірити умови утримання та надання необхідної медичної допомоги Володимиру Балуху, Узаіру Абдуллаєву, Енверу Мамутову, Ремзі Меметову, Зеврі Абсеітову, Рустему Абільтарову, Енверу Сейтосманову, Бекіру Дегерменджі, Асану Чапуху, Кязіму Аметову, Руслану Трубачу та Ісмаїлу Рамазанову.

Раніше в телефонній розмові Т.Москалькова у відповідь на звернення Л.Денісової пообіцяла найближчими днями відвідати В.Балуха в кримській в'язниці. Омбудсмени домовилися також про те, що Т.Москалькова перевірить стан дотримання прав і інших українських засуджених.

Як повідомлялося, Л.Денісова звернулася до Т.Москалькової з проханням про сприяння в наданні необхідної медичної допомоги активісту В.Балуху, який перебуває у слідчому ізоляторі в Криму і з 19 березня відмовляється приймати їжу.

За інформацією представників Кримської правозахисної групи, суд відмовив адвокатам у задоволенні клопотання про допуск до В.Балуха лікарів.

Як зазначалося, 22 народні депутати України з різних фракцій звернулися в листі до В.Балуха з проханням припинити голодування.

Українського фермера В.Балуха затримали 8 грудня 2016 року в його будинку в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого Росією Криму. Російська влада висунула йому обвинувачення у зберіганні боєприпасів. У січні 2018 року Роздольненський райсуд Криму засудив В.Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні та до штрафу в розмірі 10 тис. російських рублів.

19 березня В.Балух оголосив голодування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА