14:22 15.05.2018

Оцінений у $70 млн автопортрет Пікассо був пошкоджений і знятий з аукціону Christie's

2 хв читати

Автопортрет Пабло Пікассо "Моряк", написаний у 1943 році й раніше оцінений у $70 млн, був знятий з аукціону Christie's у США у зв'язку з пошкодженнями, характер яких не розкривається.

Аукціон відбудеться 15 травня без цього полотна - однієї з трьох робіт, які намагався продати американський гральний магнат Стів Вінн, розраховуючи виручити за них до $135 млн. Картина тепер потребує реставрації, йдеться в повідомленні аукціонного дому Christie's.

У понеділок за обопільною згодою С.Вінна й аукціонного дому було знято з продажу ще одну картину Пікассо - "Жінка з котом, яка сидить у кріслі". За попередніми оцінками, за цю роботу можна було отримати від $25 млн до $35 млн.

Цікаво, що раніше, у 2006 році, С.Вінн сам зіпсував полотно Пікассо - "Сон" (або "Мрія"), яке належало йому. Мільярдер показував картину друзям і випадково продірявив полотно ліктем, залишивши значні пошкодження. Причиною було порушення периферійного зору в бізнесмена. Після реставрації вартість картини знизилася з $139 млн до $85 млн. Магнат із такою оцінкою не погодився і в 2013 році продав твір мистецтва американському фінансисту Стівену Коену за $155 млн.

Після інциденту з картиною "Моряк" Christie's запевнив Вінна, що страховка його контракту передбачає відшкодування збитків.

Останню з трьох картин, яку С.Вінн має намір продати цієї весни, - "Подвійний Елвіс" Енді Воргола - буде виставлено на торги 17 травня. Попередньо її оцінили в $30 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА