21:32 15.05.2018

Політв'язень Балух почав приймати їжу

2 хв читати
Політв'язень Балух почав приймати їжу

Громадянин України Володимир Балух, незаконно засуджений в окупованому Криму, почав приймати їжу, щоб уникнути примусового годування.

"На 25-й день голодування після консультації з архієпископом Кримським Климентом, щоб максимально унеможливити ймовірність насильницького годування і не санкціонованого мною застосування медичних засобів жіттєзбереження організму, а також щоб не заподіяти непоправного горя рідним, мною було прийнято рішення перейти на інший режим протесту. з цього дня я щодня вживаю дві склянки вівсяного киселю, 50-70 г сухарів з чорного хліба і п'ю чай з медом", - йдеться у відкритому зверненні В.Балуха до українців, фотокопію якого оприлюднив сайт Кримської правозахисної групи.

Він зазначив, що почав голодування 14 березня, коли вступив у силу незаконний вирок у сфабрикованій проти нього справі. В.Балух пояснив, що голодування було "проявом його особистого презирства до окупаційного режиму".

Політв'язень зазначив, що піддавався побиттю, моральним знущанням, крали його особисті речі. Незважаючи на те, що В.Балуху вдалося домогтися переведення до окремої камери, "провокації і моральний тиск ... тільки посилилися", йдеться у зверненні.

"Тільки Богу відомо, скільки ще триватиме це балансування на нульовій позначці, але наразі до інших методів викриття сутності процесів, які відбуваються в окупованому Московщиною Українському Криму, я не маю доступу", - написав В.Балух.

Український фермер В.Балух був затриманий 8 грудня 2016 року в своєму будинку в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого Росією Криму. Російська влада висунула йому обвинувачення в зберіганні боєприпасів. У січні 2018 року Роздольненський райсуд Криму засудив В.Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і до штрафу в розмірі 10 тис. російських рублів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА