08:37 16.05.2018

ФБР підозрює екс-співробітника ЦРУ в найбільшій крадіжці даних для WikiLeaks

2 хв читати
ФБР підозрює екс-співробітника ЦРУ в найбільшій крадіжці даних для WikiLeaks

Американський уряд підозрює колишнього співробітника ЦРУ 29-річного Джошуа Адама Шульте в передачі у 2017 році надсекретних хакерських програмних засобів організації WikiLeaks, повідомив телеканал NBC News з посиланням на судові документи.

За словами експертів, витік цих даних до WikiLeaks був "одним з найбільш руйнівних в сучасній історії і включав у себе хакерські інструменти, які можуть бути використані проти приватних компаній". Як уточнює газета New York Post, "найбільша крадіжка даних в історії ЦРУ" включала в себе "програмне забезпечення, яке було розроблено для взяття під контроль iPhone і перетворення смарт-ТВ у пристрої спостереження".

Адвокат Шульте Джейкоб Каплан заявив в суді, що ФБР підозрює чоловіка в масовому витоку восьми тисяч документів ЦРУ в WikiLeaks у березні 2017 року. "ФБР вважало, що пан Шульте був причетний до цього. У рамках свого розслідування вони отримали безліч ордерів на обшук телефону Шульте, його комп'ютерів та інших речей, щоб встановити зв'язок між паном Шульте і витоком у WikiLeaks", - сказав адвокат.

Згідно з матерілами суду, ФБР провело обшуки квартири Шульте в Нью-Йорку минулого року і конфіскувало його комп'ютерне обладнання, ноутбуки та особисті записи.  Підозрюваний наразі знаходиться у федеральній в'язниці Манхеттена за звинуваченням у зберіганні та розповсюдженні дитячої порнографії. За повідомленнями американських ЗМІ, він працював інженером-програмістом в ЦРУ і розробив там шкідливе ПО, яке управління нібито використовувало для злому комп'ютерів, підозрюваних у тероризмі.

Прокурори планують подати обвинувальний висновок проти Шульте у зв'язку з витоком протягом наступних 45 днів.

Відзначається, що федеральний прокурор повідомив суду про те, що надсекретні матеріали були знайдені на комп'ютері підозрюваного.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА