13:17 16.05.2018

Порошенко закликав посилити тиск на Кремль для звільнення українських політв'язнів

2 хв читати
Порошенко закликав посилити тиск на Кремль для звільнення українських політв'язнів

Президент України Петро Порошенко після оголошення голодування українським політв'язнем у Росії, Олегом Сенцовим, закликає міжнародне співтовариство продовжувати тиск на Москву для якнайшвидшого звільнення незаконно утримуваних українців.

П.Порошенко в середу на своїй сторінці в соцмережі Facebook процитував листа українського політв'язня Олега Сенцова: "Єдиною умовою припинення голодування є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ. Разом і до кінця! Слава Україні!".

Президент України наголосив, що О.Сенцов оголосив безстрокове голодування на знак протесту проти дій Кремля, який утримує українців за надуманими обвинуваченнями.

"Я закликаю міжнародну спільноту продовжувати тиск на Кремль, щоб українські політв'язні якнайшвидше повернулися додому, до своїх родин. Ми продовжуємо боротися, і докладаємо всіх зусиль для звільнення всіх незаконно ув'язнених українців, яких тримають на території окупованого Криму, Донбасу і на території РФ", - написав президент України.

Раніше цього дня інтернет-видання "Громадське" з посиланням на двоюрідну сестру О.Сенцова Наталію Каплан повідомило, що незаконно засуджений у РФ О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують у РФ та анексованому Криму.

"Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом, перебуваючи у колонії м Лабітнангі, оголосив безстрокове голодування з 14 травня 2018 року. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ. Разом і до кінця! Слава Україні", - написав О.Сенцов у листі, скан-копію якого опублікувало видання.

За даними видання, О.Сенцов повідомив адвокату, що готувався до цього кроку два місяці, відмовляючись від передач та фізично налаштовуючи організм.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ режисера обвинуватили в створенні на території Криму терористичного співтовариства.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (РФ), більш відомої як "Білий ведмідь".

Україна, світове співтовариство неодноразово закликала РФ звільнити незаконно засудженого О.Сенцова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА