11:39 18.05.2018

Прокурори задокументували факти порушення РФ і бойовиками норм міжнародного права під час артобстрілу Троїцького

2 хв читати
Прокурори задокументували факти порушення РФ і бойовиками норм міжнародного права під час артобстрілу Троїцького

Співробітники Управління з розслідування злочинів, скоєних на тимчасово окупованих територіях, Генпрокуратури України задокументували в с. Троїцькому (Луганська обл.), що зазнало артилерійського обстрілу, факти порушення Російською Федерацією і бойовиками законів і звичаїв війни з тим, щоб передати ці факти до Міжнародного кримінального суду (МКС).

"Прокурори зазначеного управління процесуальним шляхом задокументували факти порушення російсько-терористичними силами законів і звичаїв війни... Наразі з’ясовано, що обстріл здійснювався снарядами калібру 152 мм із Первомайського району Луганської області (тимчасово окупована територія)", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в п'ятницю на сайті Генпрокуратури.

В українському наглядовому відомстві нагадали, що внаслідок прямого влучення артилерійського снаряда в житловий будинок на вул. Ковальській, 15 у с. Троїцькому він був повністю зруйнований. У результаті обстрілу постраждала родина, яка мешкала в будинку: батько та малолітня дитина (2005 року народження) загинули на місці, а мати й інша дитина дістали поранень і у важкому стані доставлені до лікарні.

"Наразі вживаються заходи для встановлення осіб, причетних до скоєння цього злочину. Здобуті докази порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією норм міжнародного права буде передано до Міжнародного кримінального суду", - наголосили в Генпрокуратурі України.

Як повідомлялося, близько 00.30 п'ятниці бойовики обстріляли приватний сектор селища Троїцьке Попаснянського району Луганщини. За даними Нацполіції України, один зі снарядів влучив у приватний будинок, де мешкала сім'я - батько, мати та двоє синів. Унаслідок обстрілу загинули 13-річний хлопчик і його 39-річний батько. 36-річна мати та 18-річний син госпіталізовані до лікарні з мінно-вибуховими травмами та важкими осколковими пораненнями.

У Нацполіції повідомили про відкриття кримінального провадження за статтею 258 Кримінального кодексу (теракт).

У свою чергу голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз повідомив, що внаслідок нічних обстрілів зафіксовано 15 розривів артилерійських снарядів у житлових кварталах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

Обстріляна територія шахти на Донеччині, споживання знижується в умовах потепління - Міненерго

На Донеччині внаслідок обстрілів за добу загинули четверо мирних жителів, поранені вісім - ОВА

В Україні презентували проєкт для підлітків для розвитку м'яких навичок і подолання освітніх втрат "ПОВІР"

У Києві на ст. метро "Звіринецька" розпочали встановлення нової назви

На Миколаївщині уламками збитої ракети пошкоджено транспортну інфраструктуру

Бронь для військовозобов'язаних співробітників оформили 11 перевізників

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА