19:31 18.05.2018

Правоохоронці проводять понад 20 обшуків у Києві, Київській та Житомирській областях у рамках справи про махінації зі скрапленим газом

2 хв читати
Правоохоронці проводять понад 20 обшуків у Києві, Київській та Житомирській областях у рамках справи про махінації зі скрапленим газом

Співробітники прокуратури та Національної поліції в п'ятницю проводять понад 20 обшуків у Київській, Житомирській областях та столиці в ПАТ "Київоблгаз", ПАТ "Житомиргаз" та на інших підприємствах у рамках розслідування кримінальної справи про махінації зі скрапленим газом.

"У ході досудового розслідування встановлено, що між одним з державних підприємств та приватним акціонерним товариством укладено договір-доручення щодо реалізації скрапленого газу. Відповідно до інформації підприємства протягом 9 місяців 2017 року ним реалізовано понад 1 млн кілограм скрапленого газу для потреб населення на суму понад 13 млн грн", – повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

Як з'ясувалося, частина скрапленого газу так і не надійшла до населення, оскільки вказане підприємство реалізовувало його через мережу підконтрольних автозаправних газових станцій, а документи, в яких відображалась потреба населення у скрапленому газі, були підробленими.

Як наслідок, за попередніми даними, підприємство на аукціоні купувало газ за 3 грн, частину цього газу реалізовувало населенню за 6 грн, а решту – через підконтрольні автозаправні газові станції за 12 грн.

Таким чином, зловживаючи службовим становищем посадові особи підприємств сприяли розкраданню державних коштів під час надання та виконання робіт по постачанню скрапленого газу населенню.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні п’ять ракетних і 77 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА