11:51 19.05.2018

Український політв'язень в Криму Балух харчується за спеціальною схемою, повідомила Денісовій Москалькова

2 хв читати
Український політв'язень в Криму Балух харчується за спеціальною схемою, повідомила Денісовій Москалькова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що за інформацією її російської колеги Тетяни Москалькової, український політв'язень у Сімферопольському СІЗО в Криму Володимир Балух харчується за спеціальною схемою.

"Щойно переговорила з уповноваженим РФ з прав людини Тетяною Москальковою. Вона розповіла про свій візит до Симферопольського СІЗО. Тетяна Москалькова відвідала і переговорила з усіма 12-ма ув’язненими, стан яких я просила її перевірити. Остання інформація про стан здоров’я Володимира Балуха з її слів така: "Нині це не повне голодування, а харчування за спеціальною схемою", - написала Л. Денисова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю ввечері.

За її словами, В.Балух попросив Т.Москалькову доробити туалет, що було зроблено. "Виглядає непогано як для людини, яка голодує майже два місяці", - процитувала Л.Денісова Т.Москалькову.

Стосовно ще одного політв'язня - Узеіра Абдуллаєва, то, за словами омбудсмен РФ, вона особисто обстежила його ноги. "Узеір підтвердив, що зараз почувається значно краще, і додав, що не розуміє причини виникнення загострення. Медичну допомогу таки було надано своєчасно. Сьогодні жодних вимог не висловив. Лікування за необхідності буде продовжено", - повідомила Л.Денісова.

Вона зазначила, що детальнішу інформацію уповноважений РФ пообіцяла викласти вже в офіційному листі. "Очікую відповіді в перші дні наступного тижня, про що одразу ж повідомлю", - написала Л.Денісова.

Як повідомлялося, українського фермера В.Балуха затримали 8 грудня 2016 року в його будинку в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого Росією Криму. Російська влада висунула йому обвинувачення у зберіганні боєприпасів. У січні 2018 року Роздольненський райсуд Криму засудив В.Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні та до штрафу в розмірі 10 тис. російських рублів.

В.Балух почав голодувати 14 березня 2018 року, коли набув чинності незаконний вирок у сфабрикованій проти нього справі. В.Балух пояснив, що голодування було "виявом його особистого презирства до окупаційного режиму".

15 травня В.Балух почав вживати їжу щоб уникнути примусового годування. "На 25-й день голодування після консультації з архієпископом Кримським Климентом, щоб максимально унеможливити ймовірність насильницького годування… прийняв рішення перейти на інший режим протесту. з цього дня я щодня вживаю дві склянки вівсяного киселю, 50-70 г сухарів з чорного хліба і п'ю чай з медом", - йдеться у відкритому зверненні В.Балуха до українців, фотокопію якого оприлюднив сайт Кримської правозахисної групи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА