13:05 21.05.2018

ЦПК остаточно програв суд депутату Павлу Пинзенику - ЗМІ

2 хв читати
ЦПК остаточно програв суд депутату Павлу Пинзенику - ЗМІ

Верховний Суд України відмовив Центру протидії корупції в спростуванні інформації про можливі зловживання з боку ЦПК грантовими коштами, отриманими з-за кордону, повідомляє gazeta.ua з посиланням на прес-службу народного депутата.

Відповідне рішення найвищої касаційної інстанції є остаточним і оскарженню не підлягає, наголосили в прес-службі нардепа.

Постанова Верховного Суду України від 8 травня 2018 року скасовує постанову Апеляційного суду міста Києва від 30 січня 2018 року і поновлює рішення Печерського районного суду міста Києва від 25 жовтня 2017 року про відмову в задоволенні позову ГО "Центр протидії корупції" проти П.Пинзеника.

Голова правління ЦПК Віталій Шабунін та члени організації Дар'я Каленюк і Олександра Устинова просили визнати недостовірною інформацію, поширену народним депутатом під час брифінгу у Верховній Раді в травні 2017 року.

Коментуючи рішення Верховного Суду, П.Пинзеник зазначив: "Верховний Суд остаточно розставив усі крапки над "і". Гучні заяви ЦПК про нібито "перемогу" в суді виявилися звичайним піаром. Касаційна інстанція не знайшла доказів недостовірності інформації про можливі зловживання з боку ЦПК мільйонними грантовими коштами, отриманими з-за кордону. Верховний Суд також нагадав про європейські принципи права: недоторканних для закону бути не може. Якщо хтось присвоїв собі горде звання "антикорупціонера", це не дає йому індульгенції. Тепер своє слово щодо характеру і ступеня відповідальності керівників "Центру протидії корупції" має сказати прокуратура, яка проводить досудове розслідування".

У постанові Верховного Суду нагадується, що листом прокуратури Києва від 12 липня 2017 року повідомлено, що за зазначеними у зверненні голови ГО "Національний інтерес України" обставинами слідче управлінням ДФС у Києві внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом ухилення від сплати податків посадовими особами ГО "Центр протидії корупції".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА