20:00 22.05.2018

СБУ припинила діяльність міжнародного угруповання з контрабанди антикваріату, затримала на місці злочину її учасника

2 хв читати
СБУ припинила діяльність міжнародного угруповання з контрабанди антикваріату, затримала на місці злочину її учасника

Співробітники Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України блокували в Києві діяльність міжнародного угруповання, що спеціалізувалося на контрабанді культурних цінностей з України.

"Правоохоронці встановили, що учасник угруповання, громадянин однієї з країн Балтії, відвідував нашу країну з метою придбати антикварні предмети. Культурні цінності іноземець скуповував у місцевих колекціонерів для подальшого переправлення за кордон", - повідомляє у вівторок прес-центр СБ України.

Оперативники спецслужби затримали зловмисника в пункті пропуску "Бориспіль-аеропорт" Київської митниці при спробі незаконного вивезення антикваріату.

Під час огляду речей ділка співробітники СБУ виявили приховані від митного контролю унікальні ювелірні прикраси та елементи старовинної зброї. "За висновком експертів, вік деяких виявлених предметів становить понад півтори тисячі років", - повідомили в прес-центрі.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 15 і ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Операція з викриття протиправних дій проводилася спільно з Держприкордонслужбою.

Крім цього, в Миколаєві співробітники СБУ спільно з прикордонниками також попередили контрабанду культурних цінностей до європейських країн.

"Правоохоронці встановили, що працівник однієї з державних установ обласного центру намагався через сервіси міжнародної пошти незаконно переправити за кордон антикварні предмети. Своїх клієнтів ділок підшукував на спеціалізованих сайтах в Інтернеті", - повідомляють в прес-центрі СБ України.

Оперативники спецслужби задокументували спробу контрабандного відправлення медалей XIX і XX століть, які повинні були надійти іноземному замовнику.

Під час проведення обшуків за місцем проживання та автомобіля фігуранта справи співробітники СБ України виявили матеріали та електронні носії, що підтверджують його протиправну діяльність.

Слідчі СБУ оголосили зловмисникові про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 і ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА