09:49 24.05.2018

Відкриття Бескидського залізничного тунелю зближує Україну та Європейський Союз - Порошенко

2 хв читати

Бескидський залізничний тунель, відкриття якого відбудеться найближчими годинами, є не лише найбільшим інфраструктурним проектом останніх років, а й проектом, завдяки якому зближуються Україна та Європейський Союз, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Це - не лише найбільший інфраструктурний проект, реалізований у нас в країні протягом останніх десятиліть. Це - проект, завдяки якому Україна стає ще ближчою до Європейського Союзу, а Євросоюз - до України. Адже він - частина міжнародного транспортного коридору, який прямує територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та далі на схід. Тут проходить до 40% наших транзитних вантажів у напрямку Західної і Центральної Європи", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Глава Української держави наголосив, що Бескидський тунель - "символ масштабного оновлення країни, переходу до сталого розвитку".

Бескидський тунель був побудований у 1886 році й уже вичерпав свій експлуатаційний ресурс. Тунелем поїзди проходять із мінімальною швидкістю. Крім того, одноколійний тунель обмежував пропускну спроможність усього міжнародного транспортного коридору.

Крім того, нині Бескидський тунель є єдиною одноколійною ділянкою на всій довжині V Критського Міжнародного транспортного коридору, який проходить територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та Росії (Трієст - Любляна - Будапешт - Братислава - Ужгород - Львів). Це перешкоджає інтеграції транспортної мережі України з європейською та повноцінного використання транзитного потенціалу.

Новий тунель запрацює на повну потужність 25 травня 2018 року. Розпочнеться повне проходження поїздів. Старий буде законсервовано, він використовуватиметься як евакуаційний.

"Сукупна вартість проекту перевищила 2 млрд грн, чверть і навіть більше – кошти "Укрзалізниці", решта - кошти Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку. Суму майже освоєно, остання вибірка нині отримується. Якщо порівняти з іншими інфраструктурними проектами на залізниці, це найбільший проект за останні 10 років", - зазначав в. о. голови правління "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА