13:49 24.05.2018

Інформація російських ЗМІ про можливість обміну Вишинського не відповідає дійсності

2 хв читати
Інформація російських ЗМІ про можливість обміну Вишинського не відповідає дійсності

Глава Служби безпеки України Василь Грицак не говорив про можливість обміну керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, як про це повідомили російські ЗМІ, наголосила речниця СБУ Олена Гітлянська.

О.Гітлянська у четвер розповіла агентству "Інтерфакс-Україна", що під час спілкування з журналістами в Утрехті (Нідерланди), після спільної прес-конференції об'єднаної слідчої групи з розслідування аварії МН17, В.Грицак "висловився виключно про те, що і СБУ, і все держоргани України докладають максимум зусиль для звільнення всіх українців, незаконно утримуваних на території РФ і Донбасу".

"Про можливий обмін громадянина України Вишинського не йшлося", - наголосила речниця СБУ.

Як повідомлялося, 15 травня співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости Украина" в Києві.

Слідство встановило, що "Федеральное государственное унитарное предприятие "Международное информационное агентство "Россия сегодня" з метою проведення підривної діяльності проти України в 2014 році без передбаченої законом України "Про інформаційні агентства" державної реєстрації створило "Российской информационное агентство "Новости Украина", за допомогою якого протягом кількох років український медіапростір наповнювався спотвореною інформацією про події в країні, зокрема всіляко виправдовувалася окупація півострова Крим Російською Федерацією.

Під час розслідування було отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, державної та інформаційної безпеки.

За результатами слідчих і негласних слідчих дій встановлено причетність громадян України до незаконної діяльності зазначених медіаресурсів в Україні.

Правоохоронці затримали 15 травня в Києві керівника "РИА Новости Украина" К.Вишинського. Увечері цього ж дня йому оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. 16 травня його привезли до Херсона для обрання запобіжного заходу. 17 травня Херсонський міськсуд обрав К.Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня.

Стаття 111 Кримінального кодексу України (держзрада), за якої обвинувачують К.Вишинського, альтернативи утриманню під вартою як запобіжного заходу не передбачає. Захист оскаржив цей запобіжний захід, очікує рішення апеляційної інстанції про дату розгляду скарги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА