15:51 25.05.2018

На Донбасі за час конфлікту зникли 56 дітей, з яких лише 23 дітей знайдено

2 хв читати
На Донбасі за час конфлікту зникли 56 дітей, з яких лише 23 дітей знайдено

На сході України від початку конфлікту безвісти зникли 56 дітей, з яких 23 дітей знайдені і ще 33 перебувають у розшуку, повідомила уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова.

Як повідомляється у п'ятницю на сайті українського омбудсмена, напередодні Міжнародного дня зниклих безвісти дітей Л.Денісова направила запит до департаменту превентивної діяльності Національної поліції України щодо надання інформації про зниклих в Україні дітей.

Згідно з інформацією Нацполіції, протягом 2017 року до територіальних підрозділів Нацполіції надійшло 8124 повідомлення про зникнення дітей. Було відкрито 742 кримінальні провадження у ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Не знайденими за 2017 рік залишаються 48 дітей.

Уже цього року до територіальних органів поліції надійшло 2937 заяв і повідомлень про зникнення дітей. Відкрито 222 кримінальні провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Станом на 30 квітня 2018 року не знайденими залишаються 57 дітей.

"За час конфлікту на Сході України безвісти зникли 56 дітей, із них вдалося знайти тільки 23 дитини, ще 33 з них досі перебувають у розшуку", - зазначає уповноважена Верховної Ради України з прав людини.

За словами Л.Денісової, сьогодні особливої уваги та захисту потребують діти на сході України, в життя яких увійшла війна. Нещодавно вона призначила регіонального координатора уповноваженого з прав людини в Донецькій і Луганській областях Павла Лисянського, до повноважень якого також належить захист прав дітей на окупованих територіях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА