20:09 25.05.2018

В Україні відкрився ювілейний дитячий кінофестиваль "Чілдрен Кінофест"

2 хв читати
В Україні відкрився ювілейний дитячий кінофестиваль "Чілдрен Кінофест"

У київському кінотеатрі "Київська Русь" у п'ятницю відбулася церемонія відкриття 5-го ювілейного фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест", який триватиме до 3 червня і охопить понад 20 міст України, повідомляється в прес-релізі кінокомпанії "Артхаус Трафік", яка виступила організатором фестивалю.

Відкрила фестиваль документальна стрічка про дику природу "Земля: Один приголомшливий день". Частину місць на церемонію відкриття, як і на інші покази фестивалю, передали дітям з особливими потребами, сиротам і потерпілим від конфлікту на сході України.

В рамках міжнародного конкурсу "Чілдрен кінофест" представлені сім європейських фільмів, відібраних на міжнародних кінофорумах. Фільм-переможець буде визначений за допомогою глядацького голосування та оголошений на церемонії закриття фестивалю, яке відбудеться в столичному кінотеатрі "Київська Русь". Фестиваль закриє фільм-володар Гран-прі "Чілдрен Кінофесту - 2017" - британське фентезі "Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу".

У прес-релізі вказується, що подія відбувається за підтримки представництва ЄС в Україні, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Державного агентства України з питань кіно, Французького інституту в Україні, Британської Ради в Україні, Goethe-Institut в Україні, посольства Угорщини в Україні .

Як повідомляється на офіційному сайті фестивалю, він проводиться з 2014 року. У минулому році його покази відвідали понад 40 тисяч дітей. "Місія фестивалю - розвивати в Україні традицію спільних сімейних походів у кіно, залучати дітей до перегляду і створення кінофільмів", - йдеться в прес-релізі.

Україна в цьому році представляє фентезі "Сторожова застава". Поза конкурсом глядачі зможуть ознайомитися з анімаційною класикою - в 2018 році виповнюється 30 років з дня прем'єри мультфільму "Острів скарбів" режисера Давида Черкаського.

Вхід на всі покази - безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю, що стартує 20 травня і триває зараз. Дітям з соціально незахищених верств населення виділено половину місць.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА