21:49 25.05.2018

На вул. Грушевського в Києві знову зіпсували графіті часів Майдану, поліція шукає зловмисника

2 хв читати

Поліція Києва розшукує зловмисника, який зробив написи на відновлених графіті часів Революції гідності на вул. Грушевського в Печерському районі столиці.

"Слідчо-оперативна група Печерського управління поліції документує правопорушення та опитує можливих свідків і очевидців. Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи для затримання зловмисника, а також встановлюють наявність записів камер відеоспостереження, які могли б зафіксувати правопорушення", - повідомляє в п'ятницю відділ комунікації поліції Києва .

Питання про кваліфікацію правопорушення наразі вирішується. Відомості зареєстровані в Журналі єдиного обліку Печерського управління поліції.

Як повідомлялося, на початку вересня 2017 року з фасаду будівлі на початку вул.Грушевського в Києві стерли графіті із зображенням класиків української літератури Тараса Шевченка, Лесі Українки та Івана Франка, які були створені під час Революції гідності і були експонатами Музею Майдану.

Кілька десятків активістів 3 вересня зібралися біля цієї будівлі і розбили скляні двері, закидали фасад фарбою, таким чином відреагувавши на інформацію про причетність до знищення графіті орендаря торгових приміщень цієї будівлі. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом знищення графіті.

Пізніше міністр культури Євген Нищук заявив, що художник готовий відновити графіті часів Євромайдану на вул. Грушевського в Києві, а відомство має намір ініціювати надання відновленій роботі статусу національного пам'ятника. Однак на початку жовтня на вказаному місці були нанесені графіті партії "5.10" і зображення Вадима Рабиновича; У відповідь на це активісти партії "Національний корпус" спробували розгромити офіс лідера "5.10" Геннадія Балашова.

Пізніше графіті часів Євромайдану були відновлені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА