20:34 28.05.2018

Єврокомісія запропонувала заборонити пластикові тарілки і виделки

2 хв читати
Єврокомісія запропонувала заборонити пластикові тарілки і виделки

Єврокомісія запропонувала комплекс заходів з боротьби із забрудненням Світового океану і схвалила законопроект, що обмежує оборот десяти видів пластикових одноразових виробів. Проект опублікований на офіційному сайті Єврокомісії.

Обмеження пропонується, зокрема, поширити на ложки, виделки, тарілки, стакани, пластикові кріплення для повітряних кульок, одноразові контейнери для їжі. Цим виробам планують знайти більш екологічно чисту альтернативу. Заборону на виробництво пластикових пакетів і упаковок вводити не будуть, однак їх використання можуть значно обмежити.

У тексті проекту відзначається, що понад 80% забруднення Світового океану припадає на пластикове сміття. А 70% такого сміття - це вироби, оборот яких хоче обмежити Єврокомісія.

Серед заходів, які пропонує Єврокомісія, не тільки заборона на виробництво (вона можлива, якщо існує альтернатива), але і скорочення обсягів виробництва (це стосується пластикових контейнерів), зобов'язання з переробки пластикових виробів і відходів, нові вимоги до маркування (вони мають повідомляти споживачів про те, як правильно утилізувати продукцію), а також заходи з підвищення обізнаності споживачів щодо проблем забруднення навколишнього середовища.

Заступник голови Єврокомісії Франс Тіммерманс зазначив, що пластикові відходи є проблемою, яка надзвичайно хвилює людей. "87% громадян стурбовані впливом забруднення навколишнього середовища пластиком", - написав він у своєму Twitter.

Представлений проект з боротьби з пластиковим забрудненням має отримати схвалення Європарламенту і Ради ЄС. Якщо ініціативу приймуть, то до 2025 року Єврокомісія поставить завдання довести переробку пластику до 90%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА