21:24 28.05.2018

Активіст Стерненко просить, щоб розслідування скоєного ним вбивства перенесли до іншого регіону

3 хв читати
Активіст Стерненко просить, щоб розслідування скоєного ним вбивства перенесли до іншого регіону

Вуличний активіст Сергій Стерненко хоче, щоб розслідування факту нападу на нього і вбивство ним одного з нападників було перенесено до іншого регіону.

Під час відеозвернення на своїй сторінці в Facebook він мотивував це тим, що і з прокурором Одеської області Олегом Жученком, і з начальником Головного управління Нацполіції в Одеській області Дмитром Головіним у нього тривалий конфлікт, у першу чергу, через дії активіста під час акції протесту проти забудови "Літнього театру" в одеському міському саду.

"Сумніваюся, що вони можуть об'єктивно розслідувати мою справу", - сказав С.Стерненко, додавши, що він і Д.Головін також є фігурантами справи про нанесення тілесних ушкоджень співробітникам поліції під час акції протесту через "Літній театр".

За словами С.Стерненка, його влаштує будь-який регіон України, крім Одеси. І його адвокати найближчим часом подадуть клопотання з цього приводу.

Крім того, С.Стерненко на своїй сторінці написав, що не вважає свій від'їзд з Одеси до Києва ухиленням від слідчих дій, як це охарактеризував у коментарі "Громадському радіо" радник начальника ГУ Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк.

"На даний момент ні слідчим, ні судом на мене не покладено жодних процесуальних обов'язків.

Мені нема чого ховатися. Я оборонявся, і правда на моєму боці. Я більше за всіх зацікавлений в об'єктивному розслідуванні, давав свідчення слідчому, повідомив йому про своє місцезнаходження і буду брати участь у всіх необхідних слідчих діях, як тільки моя серйозно пошкоджена рука зможе хоча б частково функціонувати", - додав С.Стерненко.

Як повідомлялося, напад на С.Стерненка і вбивство ним одного з нападників сталося пізно ввечері 24 травня.

Під час зіткнення С.Стерненко отримав ножове поранення руки, а один із нападників - серйозне поранення в область живота. Під час прямої трансляції активіст заявив, що поранення він наніс своїм ножем. Прибулі на місце події медики констатували смерть чоловіка. Пізніше він відмовився від своїх слів, заявивши, що цей ніж належав нападникам.

Поліція кваліфікувала інцидент за ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч.1 ст. 15, ч.1 ст. 115 (замах на вбивство) і ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Слідство розглядає всі версії події: від побутового конфлікту до нападу на С.Стерненка в зв'язку з його громадською діяльністю.

Раніше, 1 травня, невідомі вже влаштовували замах на С.Стерненка. Невідомий чоловік вистрілив у нього з пістолета травматичної дії. Куля потрапила активісту в область шиї ззаду. Незважаючи на поранення, активіст зміг затримати того, хто стріляв.

Поліція за даним фактом почала кримінальне провадження за ч.1 ст.15, ч.1 ст.115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Всього в результаті оперативно-слідчих дій було затримано двоє людей. Пізніше Р.Форостяк заявив, що поліція встановила і виконавців, і посередників, і замовника даного нападу, і справа вважається розкритою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА