12:57 29.05.2018

Росія посилює переслідування кримськотатарських і українських активістів у Криму - адвокат

2 хв читати

 Адвокат Еміль Курбедінов заявляє про посилення переслідувань кримськотатарських і українських активістів в анексованому Криму з боку російських спецслужб.

"Ми не бачимо якихось послаблень у переслідуванні кримських татар, українських активістів і громадських активістів. Ми не бачимо, щоб Росія зменшувала ці темпи. Ми бачимо лише посилення таких ось способів тиску", - сказав Е.Курбедінов на прес-конференції у вівторок у Києві.

Він наголосив, що спецслужби РФ в Криму продовжують здійснювати незаконні арешти.

"Останній місяць у Криму - це арешти та інсинуації спецслужб", - додав адвокат.

Як повідомлялося 1 квітня російські силовики затримали громадянина України Олександра Стешенка на пункті пропуску "Чонгар" при в'їзді в анексований Росією Крим. Того дня він зателефонував матері і повідомив, що російські силовики на "Чонгарі" "засумнівалися в його схожості з фото у паспорті". За словами активістів "Крим.SOS", 14 квітня співробітники прикордонного управління ФСБ Росії спочатку підтвердили, що О.Стешенка утримують у них, але пустити до нього адвоката відмовилися, а потім заперечували це.

Вранці 21 травня в будинках громадян України, учасників кримськотатарського громадського руху "Кримська солідарність" Сервера Мустафаєва і Едема Смаїлова відбулися обшуки, після яких С.Мустафаєва заарештували і вивезли співробітники ФСБ РФ, а Е.Смаїлов ще перебував удома із співробітниками ФСБ. Пізніше прес-служба "кримського главку ФСБ РФ" заявила про "розкриття діяльності екстремістської групи, створеної помічником депутата Верховної Ради Мустафи Джемілєва Еролом Велієвим, організованої за вказівкою Чубарова за підтримки СБУ".

23 травня стало відомо про затримання, побиття і вивезення в невідомому напрямку делегата Курултаю кримськотатарського народу і брата члена Меджлісу кримськотатарського народу Абдурамана Егіза Асана Егіза.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

У Чернігові кількість загиблих унаслідок ракетного удару на ранок зросла до 18 людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА