13:22 30.05.2018

Уряд готовий за місяць урегулювати проблему "євроблях" у разі передання йому повноважень ВР - Гройсман

2 хв читати
Уряд готовий за місяць урегулювати проблему "євроблях" у разі передання йому повноважень ВР - Гройсман

Кабінет Міністрів України готовий вирішити проблему автомобілів на "єврономерах" за один місяць у разі, якщо парламент передасть уряду повноваження з вирішення цієї проблеми, наголосив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу.

"Наразі весь парламент думає, як вирішити цю проблему, адже "єврономери" використовують, зокрема, люди безвідповідальні, і не всі, але в тому числі - порушують правила дорожнього руху. Уряд не може врегулювати це питання своїм рішенням, це має вирішити парламент. Але якщо парламент делегує це право уряду, то я обіцяю, що за один місяць ми його врегулюємо справедливим цивілізованим методом", - сказав В.Гройсман, відповідаючи на запитання присутнього на засіданні хлопчика Арсенія про те, коли буде вирішено проблему авто на "єврономерах", які створюють на дорогах аварійні ситуації.

При цьому, звернувшись до Арсенія, прем'єр обіцяв порадитися з ним перед прийняттям рішення.

Водночас прем'єр погодився з Арсенієм у тому, що необхідно штрафувати порушників дорожнього руху.

"Але щодо порушників, я цілком згоден, і це стосується не тільки "єврономерів", а всіх, хто порушує правила дорожнього руху - а це завжди питання безпеки, - й тому ми наразі проводимо спеціальні заходи, щоб на дорогах було безпечніше і в містах, і між містами", - наголосив В.Гройсман.

Як повідомлялося, досі тривають дискусії щодо механізму легалізації авто з іноземними номерами й подальших змін митних правил для ввезення старих автомобілів з інших країн.

На думку голови парламентського комітету Ніни Южаніної, обговорення з активістами відповідного законопроекту має сенс тільки після того, як буде узгоджено питання про захист вітчизняного ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА