15:21 20.09.2019

Зеленський підписав закон про відтермінування на 90 днів штрафів за нерозмитнені "євробляхи"

2 хв читати
Зеленський підписав закон про відтермінування на 90 днів штрафів за нерозмитнені "євробляхи"

Президент України Володимир Зеленський підписав прийнятий парламентом 12 вересня законопроект №1030 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України".

На сторінці законопроекту на сайті Верховної Ради зазначається, що документ, підписаний спікером парламенту й переданий на підпис президенту України Володимиру Зеленському 19 вересня, 20 вересня повернуто з підписом глави держави.

Як повідомлялося, 12 вересня Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект №1030 про відтермінування на 90 днів застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів (ввезених з 1 січня 2015 року) на територію України.

Документ на пленарному засіданні підтримали 284 народні депутати за необхідних 226 голосів.

"Сам законопроект викликав дискусію в нашій команді, але президент прийняв рішення і вніс законопроект, який ми підтримуємо... Це відтермінування до кінця року, яке ми пропонуємо і для штрафів, і для спрощеного оформлення автомобілів, - це вже останнє рішення. Більше після цього ми до цього питання повертатися не будемо", - сказав голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, представляючи документ з трибуни парламенту.

Як повідомлялося, жорсткі санкції за порушення правил ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією набули чинності 22 серпня.

Штраф за перевищення терміну перебування автомобілів з іноземною реєстрацією від 20 до 30 діб становив 85 тис. грн. У разі перевищення терміну більше ніж на 30 діб, передбачено штраф 170 тис. грн або конфіскація.

Аналогічні санкції в разі перевищення термінів тимчасового ввезення автомобілів: за перевищення терміну на 20-30 діб передбачено штраф сумою 85 тис. грн, більше ніж на 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектування авто - 170 тис. грн штрафу або конфіскація, пояснили в ДФС.

Крім цього, передбачено відповідальність за передання транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України або поміщеного під митний режим транзиту, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого автомобіля в комерційних цілях. У разі такого порушення передбачався штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 34 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА