14:33 30.05.2018

Князєв про вбивство журналіста Бабченка: Злочин скоєно навмисно невідомими особами

2 хв читати

Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявляє, що вбивство журналіста Аркадія Бабченка скоєно невідомими особами, а також закликає журналістів надавати інформацію, яка могла б сприяти в розкритті цього злочину.

"Злочин скоєно навмисно невідомими особами... Натискати на курок пістолета потрібно одній людині, готуватися до такого злочину - я думаю, тут однією людиною не відбутися", - сказав він журналістам у середу в Києві.

Відповідаючи на запитання журналістів, він загалом позитивно оцінив ініціативу і заклик представників медіа до збирання інформації, що стосується обставин цього вбивства.

"Шановні журналісти, приносіть нам (відомості - ІФ) ... Ви зобов'язані надавати відому інформацію", - звернувся С.Князєв до представників ЗМІ.

Він також вказав, що не має права відповідати на низку питань, що стосуються розслідування.

Відповідаючи на запитання про те, чи застрелили А.Бабченка з пістолета Макарова, глава Нацполіції сказав: "Яка різниця? Це була вогнепальна зброя".

На зауваження, чи міг вбивцею бути заїжджий гастролер, С.Князєв відповів: "Це міг бути хто завгодно".

За його словами, більше інформації щодо розслідування вбивства А.Бабченка буде надано на брифінгу о 17.00.

Як повідомлялося, увечері 29 травня в Дніпровському районі Києва біля власної квартири застрелили громадянина РФ, який працював в Україні, журналіста А.Бабченка.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко повідомив, що перша очевидна версія вбивства - професійна діяльність А.Бабченка.

Поліція оприлюднила фоторобот підозрюваного у вбивстві.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", на місці злочину було знайдено гільзи калібру 9 мм, попередньо, вони могли бути випущені з пістолета.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА