16:55 30.05.2018

Поліція розшукує кількох людей в зв'язку з убивством Бабченка

2 хв читати
Поліція розшукує кількох людей в зв'язку з убивством Бабченка

Слідство шукає кількох людей у зв'язку з убивством журналіста Аркадія Бабченка, вже завершено огляд місця злочину і призначено низку експертиз, зазначає глава ГУ Національної поліції України в Києві Андрій Крищенко.

"Ми розшукуємо кількох осіб. Ми розуміємо і є інформація, що були ще люди, а не тільки та людина, яка стріляла. Ми завершили огляд місця події. Уже призначено багато експертиз, судово медична передусім, і багато криміналістичних експертиз", - сказав він журналістам у середу в Києві.

А.Крищенко зазначив, що було вилучено багато відеозаписів з камер відеоспостереження з великої території. "І я вчора був на місці злочину, і місцеві жителі підходили і надавали записи з відеореєстраторів. Все це тепер аналізуватимемо", - зазначив він.

Керівник Київської поліції також повідоми, що фоторобот ймовірного вбивці було складено зі слів можливих свідків, яких опитували безпосередньо одразу після того, що сталося.

А.Крищенко наголосив, що над розкриттям злочину посилено працюють всі правоохоронні органи: поліція, прокуратура і СБУ.

"Ми розуміємо ступінь резонансність цього злочину", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про те, чи не повториться при розслідуванні цього вбивства ситуація з вибухом у центрі Києва в автомобілі журналіста Павла Шеремета, А.Крищенко сказав: "У карному розшуку немає філософії: злочин або буде розкрито, або ні, на жаль. Вбивство Шеремета не розкрито, але вбивство Вороненкова (екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова - ІФ), замах на народного депутата України, коли загинув співробітник поліції Києва, два вбивства офіцерів спецслужб розкрили. Тому давайте почекаємо, я думаю, що перспективи у нас дуже хороші".

Розповідаючи про можливий "російський слід" у цьому злочині, глава Нацполіції Києва зазначив, що ймовірність цього дуже висока.

"З огляду на його позицію протягом усього його життя - це одна з найбільш вірогідних версій", - сказав він.

Як повідомлялося, увечері 29 травня в Дніпровському районі Києва біля своєї квартири було застрелено громадянина РФ, який працював в Україні, журналіста А.Бабченка.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко повідомив, що перша очевидна версія вбивства - професійна діяльність А.Бабченка.

Поліція оприлюднила фоторобот підозрюваного у вбивстві.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", на місці злочину були знайдені гільзи калібру 9 мм, попередньо, вони могли бути випущені з пістолета.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА