12:55 31.05.2018

Холодницький прогнозує запуск Антикорупційного суду не раніше лютого-березня 2019, якщо відповідний закон буде ухвалено наступного тижня

2 хв читати
Холодницький прогнозує запуск Антикорупційного суду не раніше лютого-березня 2019, якщо відповідний закон буде ухвалено наступного тижня

 Якщо Верховна Рада ухвалить закон про Антикорупційний суд уже наступного тижня, такий суд почне роботу не раніше лютого-березня 2019 року, прогнозує керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратори Назар Холодницький.

"Створити суд на папері і створити установу, яка буде розглядати справи, - це дві різні речі... Тому мій прогноз, що цей суд запрацює в лютому-березні наступного року, якщо за планом закон буде ухвалено наступного тижня", - сказав Н.Холодницький журналістам в четвер у Києві.

Разом з тим глава САП висловив сумнів, що закон буде ухвалено.

"Я б дуже хотів і був радий, якби цей суд був створений до кінця року, але більш реалістично дивлюся, що після ухвалення закону - а я сумніваюся, що він буде ухвалений - починається рутина з приміщеннями, бюджетним фінансуванням, відбором суддів, а ми повинні відібрати найкращих з кращих ", - зазначив Н.Холодницький.

Відповідаючи на питання про роль міжнародних експертів у відборі суддів для Антикорупційного суду, глава САП висловив думку, що такі експерти повинні мати значення.

"Вони повинні мати вагомий голос у відборі суддів... Чи призначатимуть вони цих суддів? Я думаю, це питання повинні вирішувати Верховна Рада під час ухвалення цього закону", - резюмував Н.Холодницький.

Раніше перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що український парламенту 5 червня продовжить розглядати поправки до законопроекту (№7440) про Вищий антикорупційний суд. "Протягом двох днів, які ми працювали над поправками, Верховна Рада розглянула понад 1200 поправок. У нас залишається близько 700 поправок. І одразу в наступний сесійний вівторок ми з вами повернемося до їх розгляду", - сказала вона.

Згідно з календарним планом роботи парламенту, наступний пленарний тиждень відбудеться 5-8 червня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА