19:29 04.06.2018

Сенцов погодився на зустріч з архієпископом УПЦ-КП Климентом, який приїхав до нього до колонії

2 хв читати
Сенцов погодився на зустріч з архієпископом УПЦ-КП Климентом, який приїхав до нього до колонії

Український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ, який оголосив 14 травня голодування, погодився на зустріч з архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом, який прибув до нього до колонії суворого режиму (Ямало-Ненецький автономний округ, РФ), повідомила його сестра Наталя Каплан.

"Підсумок. Олег все-таки погодився на зустріч з Климентом", - написала Н.Каплан на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Раніше вона повідомила, що її брат відмовився від зустрічі з атеїстичних переконань. "До Олега в Лабитнангі приїхав архієпископ Климент... Але ми домовлялися, що перед приїздом я запитаю у Олега, чи хоче він цієї зустрічі. Все-таки Олег не є прибічником релігії, причому жодної. Питається, навіщо потрібні були ці домовленості? Загалом, Олег категорично відмовився", - написала Н.Каплан на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Як повідомлялося, 1 червня глава Української православної церкви Київського патріархату УПЦ- КП), патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет підписав лист до начальника колонії "Білий ведмідь" міста Лабитнангі в РФ, де утримується О.Сенцов, про надання можливості архієпископу Клименту (Кущу) відвідати ув'язненого для виконання пастирських обов'язків. Пізніше в УПЦ-КП поінформували, що архієпископ Климент відбув до місця утримання О.Сенцова, отримавши відповідне благословення патріарха Філарета.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону (РФ) засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у створенні на території півострова терористичного співтовариства.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (РФ), більш відомої як "Білий ведмідь".

16 травня О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити усіх українців, які утримуються в РФ та анексованому Криму.

28 травня Управління ФСВП в Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомило, що О.Сенцов дав згоду на "підтримувальну терапію" і перебуває під динамічним наглядом медичних працівників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА