18:01 05.06.2018

Глава Інституту нацпам'яті ще раз підтвердив необхідність демонтажу пам'ятників і меморіальних табличок маршалу Жукову

2 хв читати
Глава Інституту нацпам'яті ще раз підтвердив необхідність демонтажу пам'ятників і меморіальних табличок маршалу Жукову

Глава Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович іще раз підтвердив, що меморіальні дошки та пам'ятники маршалу СРСР Георгію Жукову підлягають демонтажу в рамках декомунізації.

"Пам'ятники, пам'ятні знаки, встановлені на честь Жукова Георгія Костянтиновича (1896-1974) - людини, причетної до встановлення радянської влади збройним шляхом, яка обіймала керівні посади в комуністичній партії та в найвищих органах влади й управління, підлягають демонтажу, а об'єкти топоніміки, названі на честь нього, - обов'язковому перейменуванню", - йдеться в розміщеній у Facebook відповіді В.В'ятровича на запит депутата Харківської облради Дмитра Булаха.

Д.Булах зазначив, що оприлюднив відповідь В.В'ятровича у зв'язку з нещодавнім інцидентом із меморіальною дошкою Г.Жукову, яку невідомі збили з фасаду школи №27.

"Тут говорять, у Харкові дмуть сильні вітри. Днями здуло й розбило меморіальну табличку Жукову. Так ось, для легалістів, які дуже переймаються, свіжа відповідь Інституту національної пам'яті, профільної державної організації, яка відповідає за декомунізацію. Вони кажуть, що вітри дмуть у правильному напрямку. Думаю, скоро ця сама доля спіткає і погруддя. Працюємо далі в цьому напрямі", - написав депутат.

У прес-службі Харківської міськради кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" відмовилися назвати терміни демонтажу погруддя Г.Жукову, наголосивши, що міська влада має намір діяти виключно в рамках закону.

"Харківська міськрада завжди діє в рамках українського законодавства", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, в ніч на неділю невідомі збили з фасаду школи №27 у Харкові нещодавно відновлену меморіальну дошку маршалу Георгію Жукову.

"Сталося диво. Знову встановлена дошка Жукову на школі 127 у Харкові сама зникла. От би так і істукан!" - написав на своїй сторінці у Facebook активіст організації "Світанок" Вадим Поздняков.

Раніше, навесні 2017 року меморіальна дошка маршалу Жукову зникла з фасаду школи. Навесні цього року її відновили.

У ніч на 6 травня невідомі знесли погруддя маршала СРСР Георгія Жукова на проспекті Петра Григоренка в Харкові. Однак того самого дня пам'ятник відновили. Міський голова Геннадій Кернес у зв'язку з цим інцидентом заявив, що вимагатиме від поліції взяти під охорону всі пам'ятники та братські могили тих, хто боровся з фашизмом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА