12:08 06.06.2018

Отруйну речовину нанесли на ручку дверей будинку Скрипаля менш ніж за добу до погіршення його самопочуття, вважають у британській поліції

2 хв читати
Отруйну речовину нанесли на ручку дверей будинку Скрипаля менш ніж за добу до погіршення його самопочуття, вважають у британській поліції

Британська поліція вважає, що отруйну речовину була нанесено на дверну ручку будинку екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері не більше ніж за добу до того, як йому стало зле, повідомляє в середу газета "Гардіан".

Так, газеті стало відомо, що, за даними слідства, нервовопаралітичну речовину нанесли на ручку дверей після приїзду до С.Скрипаля його дочки Юлії 3 березня.

Повідомляється, що дівчина не виходила з дому аж до 9.15 ранку за місцевим часом 4 березня, коли вони з батьком на автомобілі вирушили до Солсбері. О 16.15 за місцевим часом Скрипаль виявили без свідомості на лавочці в центрі Солсбері.

Газета зазначає, що визначення часових рамок "надало можливість слідчим сконцентрувати ресурси на роботі із виявлення відповідальних".

Крім того газета повідомляє, що поліцейський Нік Бейлі, який також постраждав через отруєння нервовопаралітичною речовиною, 4 березня перебував у складі групи правоохоронців, які обшукали будинок Скрипаля.

Раніше Скотленд-Ярд повідомив, що у британської поліції є кілька ліній розслідування, які вона наразі не може обговорювати.

На сьогоні у Солсбері працюють близько 100 співробітників відділу поліції із боротьби з тероризмом, повідомила британська поліція.

Поліція опитала близько 900 свідків і переглянула понад 4 тис. годин записів з камер спостереження. Було зібрано близько 2,3 тис. речових доказів.

Ю.Скрипаль виписали з лікарні 9 квітня. Незабаром після цього, її батько також почав одужувати. Він залишив шпиталь 18 травня.

С.Скрипаля та його дочку, Юлію, виявили на лавці в британському місті Солсбері на початку березня без свідомості. 12 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила в парламенті, що їх отруїли нервовопаралітичною речовиною "Новачок" (А-234), розробленою у Росії.

У Москві відкинули ці обвинувачення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА