14:51 07.06.2018

Гройсман запевняє, що Кабмін оперативно вирішуватиме всі питання Антикорупційного суду стосовно фінансів і організації

2 хв читати
Гройсман запевняє, що Кабмін оперативно вирішуватиме всі питання Антикорупційного суду стосовно фінансів і організації

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вдячний парламенту за ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд і запевнив, що всі питання щодо фінансування та організаційних питань, які залежать від уряду, будуть вирішуватися швидко.

"Дуже важливо, що сьогодні парламент прийняв це рішення. Я вважаю, що це рішення дає відповідь тільки на одне ключове питання - питання довіри і здатності влади приймати рішення, яке дасть можливість побудувати механізми справедливості в країні, і відновленні самого довіри. (...) це великий крок, на мій погляд, щодо відновлення або посилення довіри з боку наших західних партнерів... Я вдячний депутатам українського парламенту за їхню позицію, за те, що сьогодні фактично 315 голосів - це конституційна більшість ", - сказав прем'єр в ефірі телеканалу "112 Україна".

Він вважає, що парламент має потенціал прийняття важливих і необхідних рішень як для України, так і для українського суспільства.

Говорячи про те, чи був він переконаний в підтримці цього закону парламентом, В.Гройсман сказав: "Ні. Переконання такого не було ... Все було абсолютно невизначено. І навіть сьогодні вранці ще були питання про те, чи буде голосування, чи будуть 226 голосів, як поведуть себе фракції або навіть окремі депутати... це прогнозувати було абсолютно неможливо".

Коментуючи свою заяву про те, що подасть у відставку в разі неприйняття закону про Вищий антикорупційний суд, прем'єр сказав: "Моя заява - це був крок щодо мого переконання. Я його зробив не для того, щоб зробити якусь гучну заяву... Я думав, що після провалу такого голосування ні в кого не було б морального права дивитися людям в очі".

В.Гройсман запевнив, що все, що буде залежати від уряду щодо фінансування та організаційних питань, буде робитися дуже швидко.

"Я зацікавлений в тому, щоб цей суд почав працювати якнайшвидше", - підкреслив він.

На своїй сторінці в Фейсбуці прем'єр висловив подяку нардепам за цей "правильний крок" і за те, що "обрали зростання економіки і принципово нову якість життя українців".

"Ми дали чіткий сигнал всій країні і міжнародним партнерам, що боротьба з корупцією посилюється. І що ми зробимо все, щоб корупціонери отримали справедливі вироки", - зазначив В.Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА