12:03 08.06.2018

В Україні після посилення відповідальності за несплату аліментів на користь дітей стягнуто 1,6 млрд грн

1 хв читати
В Україні після посилення відповідальності за несплату аліментів на користь дітей стягнуто 1,6 млрд грн

 В Україні після ухвалення закону про посилення відповідальності батьків за несплату аліментів повернули борг за аліментами в розмірі 1,6 млрд грн на понад 400 тис. дітей, заявляє міністр юстиції України Павло Петренко.

"З початку дії цього закону понад 400 тисячам українських дітей повернули борги з аліментів, які накопичувалися роками. 1,6 млрд грн були стягнуті на користь українських дітей", - заявив П.Петренко під час години запитань до уряду у Верховній Раді України в п'ятницю.

За його словами, якщо порівнювати цей показник із минулорічним, то сума відшкодування збільшилася на 70%.

П.Петренко також розраховує, що Верховна Рада України наступного пленарного тижня підтримає ініціативу Міністерства юстиції щодо посилення відповідальності неплатників аліментів.

Міністр зазначив, що в разі ухвалення змін до законодавства, такі батьки будуть працювати в колонії, а їхням дітям переказуватимуть кошти.

Як повідомлялося, 6 лютого 2018 року набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів".

Згідно з документом, якщо заборгованість за аліментами становить сукупну суму платежів за 6 місяців, боржника будуть тимчасово обмежувати в праві керувати транспортними засобами, використовувати вогнепальну, мисливську, пневматичну зброю, а також виїжджати за кордон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА