13:54 11.06.2018

Завершено розслідування діяльності організованого злочинного угруповання в Києві

2 хв читати
Завершено розслідування діяльності організованого злочинного угруповання в Києві

Слідчі київської поліції завершили розслідування діяльності злочинного угруповання, члени якого обкрадали в Києві громадян, вчинили низку розбійних нападів на громадян, зокрема із застосуванням насильства і сильнодіючих речовин.

"Учасників угруповання суд заарештував, крім двох жінок, яким обрано запобіжний захід, не пов'язаний з обмеженням свободи", - повідомляє відділ комунікації поліції Києва в понеділок.

Слідством встановлено, що зловмисники почали діяти в квітні 2017 року. Керував організованим злочинним угрупованням 32-річний уродженець Молдови, він долучив до злочинної діяльності ще двох чоловіків 1991 і 1989 рр. народження і кількох жінок, які знайомилися з чоловіками і пригощали їх напоями, в які підсипали лікарський препарат.

"Це були громадські місця: територія біля станцій метрополітену, центральна вулиця столиці, караоке-бар або кафе... Знайомство, спільно випита кава або алкоголь. Зловмисниці непомітно додавали в напій "кавалера" лікарський засіб. Під дією клозапину новий знайомий впадав у стан, у якому не міг керувати своїми діями. Його виводили на вулицю і обкрадали: сумки з речами, годинник, золоті прикраси, гаманці, гроші, документи, банківські картки... Постраждалого без свідомості залишали на місці, а самі їхали в банкомати - знімали готівку з рахунків обкрадених чоловіків", - розповів слідчий Головного управління Національної поліції в м. Києві Микола Середа.

Згодом постраждалі потрапляли до лікувальних закладів, один з них помер на вулиці від комбінованого отруєння клозапином і етиловим спиртом.

Загалом зловмисники заволоділи майже 275 тис. грн своїх жертв.

"П'яти учасникам ОЗУ оголошено підозри в скоєнні групою осіб розбійного нападу та умисного вбивства з корисливих мотивів, за що їм загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення з конфіскацією майна. Ще двом жінкам - за вчинення розбійного нападу - від 8 до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна. Матеріали спрямовано до суду", - розповів М.Середа.

За іншими епізодами й щодо інших учасників угруповання тривають слідчі дії.

Як повідомлялося, 22 травня з'явилася інформація про початок судового розгляду за обвинуваченням 7 учасників організованої групи, сформованої на етнічній основі, які вчинили низку розбійних нападів на громадян, зокрема із застосуванням насильства і сильнодіючих речовин, зокрема клозапину. Шестеро постраждалих в результаті застосування сильнодіючих речовин потрапили в лікарні з важким ступенем отруєння, один постраждалий помер.

За результатами слідства всім зловмисникам оголошено підозри за ч.3 ст.28, пп.6 і 12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене організованою групою) та ч.4 ст.187 (розбій, вчинений організованою групою) Кримінального кодексу України. Трьом з них обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, іншим підозрюваним - домашній арешт і заставу. Їм загрожує 10-15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА