16:52 11.06.2018

Стан здоров'я українців у СІЗО Сімферополя задовільний, адвокати мають до них доступ - відповідь Москалькової Денісовій

2 хв читати
Стан здоров'я українців у СІЗО Сімферополя задовільний, адвокати мають до них доступ - відповідь Москалькової Денісовій

Уповноважений Верховної Ради Людмила Денісова отримала відповідь російської колеги Тетяни Москалькової про її моніторинговий візит до українських політв'язнів у СІЗО Сімферополя. У відповіді, зокрема, зазначено, що стан здоров'я затриманих оцінюється як задовільний.

Як повідомляється у понеділок на сайті українського омбудсмена, за результатами візиту, здійсненого 19 травня, Т.Москалькова поінформувала, що стан здоров'я затриманих медики оцінили як задовільний. За її словами, під час із затриманими і на підставі наданих адміністрацією СІЗО документів встановлено, що вони пройшли медичний огляд і за необхідності були направлені до лікарні для надання кваліфікаційної допомоги.

"Обвинуваченим і засудженим забезпечуються передбачені законом умови утримання. Технічне оснащення камер перевіряється щодня. У разі виявлення будь-яких несправностей працівники установи вживають заходів для їх усунення. Затримані особи в СІЗО забезпечені триразовим харчуванням, а також їм дозволено отримувати без обмежень посилки і передачі. У них щоденна прогулянка тривалістю не менше години", - зазначено у відповіді омбудсмена РФ.

За словами Т.Москалькової, перешкод для відвідування затриманих адвокатами не встановлено. Доступ захисників до СІЗО здійснюється в установленому порядку на загальних підставах.

"Відвідані мною громадяни під час розмов не висловили претензій до співробітників адміністрації СІЗО. Також вони не підтвердили застосування до них фізичного чи психологічного впливу. Водночас вони висловили низку прохань, які після мого звернення до керівництва закладу були задоволені", - наголошується в листі.

У листі Т.Москалькової наведені такі приклади, зокрема щодо активіста Володимира Балуха.

"Тілесних ушкоджень, травм або ознак чинення на нього фізичного або психологічного тиску при доставці Володимира Балуха до СІЗО або за період його утримання в установі, зокрема після виїзду в ізолятор тимчасового утримання, не виявлено. Звернення, заяви або скарги через адміністрацію СІЗО Володимиром Балухом не направлялись. Претензій до умов утримання, скарг на таке, що принижує або жорстоке поводження під час відвідин мною засуджених він не висловив", - зазначає Т.Москалькова.

Як повідомлялося, 19 травня у відповідь на офіційне звернення Л.Денісової омбудсмен РФ перевірила умови утримання і надання необхідної медичної допомоги українським політв'язням Володимиру Балух, Узаїру Абдулаєву, Енверу Мамутову, Ремзі Меметову, Зеврі Абсеїтову, Рустему Абільтарову, Енверу Сейтосманову, Бекіру Дегерменджі, Асану Чапуху, Кязім Аметову, Руслану Трубачу та Ізмаїлу Рамазанову.

Про результати цього візиту Т.Москалькова раніше поінформувала Л.Денісову в телефонній бесіді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА