09:28 10.04.2024

Держетнополітики закликає міжнародну спільноту засудити демонтаж купола Кафедрального собору ПЦУ в Сімферополі

2 хв читати

Державна служба з етнополітики та свободи совісті закликає міжнародну спільноту засудити демонтаж окупаційною владою купола Кафедрального собору Святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги Православної церкви України в Сімферополі.

"8 квітня 2024 року окупаційна влада Криму, позбавлена будь-якої моралі та людяності, вчинила черговий акт вандалізму – демонтувала купол Кафедрального собору Святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги Православної церкви України у Сімферополі", - ідеться в повідомленні пресслужби Держетнополітики.

Зазначається, що цей злочин проти святині скоєно не вперше і не лише проти вірян ПЦУ, а й проти всієї української культури й ідентичності.

"Захоплено та пограбовано Кафедральний собор було ще у травні 2023 року, викрадено цінні реліквії та ікони. Знищення релігійної споруди – духовного центру Кримської єпархії Православної церкви України, є нічим іншим, як свідомим актом етнічної чистки та культурного геноциду", - додали у відомстві.

Згідно з повідомленням, за перші вісім років окупації кількість парафій ПЦУ в Криму скоротилася з 49 до семи, а з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну єпархія фактично припинила своє існування, священнослужителів переслідують, примушують до переїзду на материкову Україну, а тим, хто залишився, вручають повістки до окупаційних військ.

"Зняття куполів із Кафедрального собору Святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги у Сімферополі є свідченням намагань окупантів стерти з лиця землі будь-які свідчення української присутності на Кримському півострові... Ми закликаємо міжнародну спільноту засудити цей варварський акт та вжити всіх можливих заходів для припинення окупації Криму й захисту прав українців на півострові", - наголосили у Держетнополітики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА