14:54 12.06.2018

Глава Мін'юсту констатує зниження частоти звернень українців до ЄСПЛ

2 хв читати
Глава Мін'юсту констатує зниження частоти звернень українців до ЄСПЛ

 Міністр юстиції України Павло Петренко відзначає зниження кількості та частоти звернень українців до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) і сподівається, що нові законодавчі ініціативи допоможуть значно поліпшити цю ситуацію, за винятком кейсів, пов'язаних із агресією РФ і подіями в Криму і на сході України.

"Що стосується ЄСПЛ. У нас останні чотири роки намітилася позитивна динаміка. Україна вже не входить до топ-1 або топ-2 країн, які мають найбільше скарг, ми зараз перебуваємо по сусідству з Італією, тобто на четвертому, п'ятому, шостому місці", - сказав П.Петренко у вівторок на прес-конференції в Києві.

Водночас він визнав, що проблема масового звернення українців до ЄСПЛ у зв'язку з порушенням прав людини в Україні все ще залишається актуальною. "Проблема залишилася нам у спадок від попередньої влади, коли фактично дуже багато соціальних питань, які приймалися на рівні законів, у подальшому просто не забезпечувалися фінансуванням і держава фактично було вимушено компенсувати за рішеннями ЄСПЛ", - пояснив міністр.

П.Петренко також повідомив: "Буквально в найближчі дні ми презентуємо кілька законодавчих ініціатив ... щоб вирішити проблему 12 тисяч справ, які були об'єднані по одному типу". За його словами, тоді Україна зможе увійти у рейтинг країн, громадяни яких найменше звертаються до ЄСПЛ.

"Чи залишиться лише частина справ, пов'язаних з війною і подіями на сході і в анексованому Криму", - сказав глава Мін'юсту, додавши, що ці кейси є об'єктивною реальністю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА