13:05 15.06.2018

Денісова заявила, що продовжуватиме наполягати на допуску до Сенцова

2 хв читати
Денісова заявила, що продовжуватиме наполягати на допуску до Сенцова

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, якій відмовили у відвідуванні українського політв'язня Олега Сенцова в російській колонії, стверджує, що продовжуватиме наполягати на допуску до нього або на проведенні відеоконференції з ним.

Л.Денісова, яка прибула в Лабитнангі (Тюменська область, Росія), по телефону в ефірі телеканалу "112.Україна" в п'ятницю повідомила, що начальник колонії сказав, що О.Сенцов - російський громадянин, і українська сторона не має права зустрічатися з ним. "Я думаю, що сьогодні нам ніхто не дозволить його відвідати, не допустять моєї зустрічі з Сенцовим", - сказала вона.

При цьому, за її словами, начальник колонії відмовився надати будь-яку інформацію про стан здоров'я О.Сенцова.

"Ми і надалі наполягатимемо на тому, щоб найближчим часом нас допустили до Сенцова або надали підтверджувальну інформацію, що з ним усе нормально, що у нього немає ніякої кризи, що він перебуває в нормальному стані. І коли вони говорять, що ми можемо зробити відеоконференцію - давайте зробимо відеоконференцію", - сказала Л.Денісова по телефону.

При цьому вона розповіла, що російський омбудсмен Тетяна Москалькова запевняла її, що О.Сенцов припинив голодовку, але не підтримала прохання надати письмову інформацію про це від самого режисера. Водночас Т.Москалькова зазначила, що запитає таку інформацію.

Уповноважений Верховної Ради також наголосила, що для України О.Сенцов - у пріоритеті, але є й інший список політв'язнів, проте і щодо нього сторони зайшли у безвихідь, тому що Т.Москалькова спочатку хотіла відвідати заарештованого в Україні головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.

"Але я не готова так співпрацювати з уповноваженим РФ, яка не працює ні на паритетних, ні на синхронних, ні на першочергових завданнях, і на те, щоб ми все-таки рухалися до їх обміну (політв'язнів - ІФ)", - сказала Л.Денісова.

При цьому вона зазначила, що українська сторона поки що не має зворотних квитків із Лабитнангі, і не виключила, що їй доведеться повернутися до Москви, щоб домагатися зустрічі з О.Сенцовим, тому що остаточне рішення "приймається там".

Л.Денісова також зазначила, що українські консули відвідають російське місто Омськ, де утримують українця Дмитра Штибликова.

"Оскільки Тетяна Миколаївна (Москалькова - ІФ) вирішила зробити Омськ показовим виступом, оскільки я дізналася, що там буде і губернатор Омської області, й інші, то я в таких заходах участі не беру", - пояснила Л.Денісова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА