20:57 15.06.2018

Суд дозволив відбір біологічних зразків у Вишинського

2 хв читати
Суд дозволив відбір біологічних зразків у Вишинського

Херсонський міський суд на засіданні у п'ятницю дав дозвіл слідству взяти на експертизу біологічні зразки в підозрюваного в державній зраді головного редактора "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського.

"Херсонський суд сьогодні задовольнив клопотання про взяття у Вишинського біологічних зразків", - розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю прес-секретар прокуратури Автономної Республіки Крим Тетяна Тихончик.

Вона також повідомила, що в понеділок відбудеться засідання Апеляційного суду Херсонської області, на якому планується розгляд скарги захисту К.Вишинського про зняття арешту з його майна.

Як повідомлялося, 15 травня 2018 року К.Вишинського затримали в Києві. Йому оголосили про підозру в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Того самого дня співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві. Під час обшуків у К.Вишинського знайшли паспорт громадянина РФ, а також російські державні нагороди.

16 травня його привезли до Херсона для обрання запобіжного заходу. 17 травня Херсонський міськсуд обрав К.Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня.

21 травня захист подав до Апеляційного суду Херсонської області апеляційну скаргу на арешт К.Вишинського. 1 червня суд відмовив стороні захисту в зміні запобіжного заходу.

7 червня співробітники Служби безпеки України під час обшуку банківської скриньки К.Вишинського виявили понад $200 тис., пістолет "Браунінг 1906" і прямий трудовий договір між фігурантом справи та МІА "Россия Сегодня".

8 червня 2018 року Херсонський міський суд відмовив у задоволенні клопотання захисту арештованого головного редактора "РИА Новости-Украина" К.Вишинського про повернення вилученого під час обшуків майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА