17:48 18.06.2018

Підозрюваний в організації замаху на Бабченка заявляє, що в "списку 47" значився син Авакова

2 хв читати
Підозрюваний в організації замаху на Бабченка заявляє, що в "списку 47" значився син Авакова

Підозрюваний в організації підготовки вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман заявляє, що в списку 47 журналістів і громадських активістів, які могли стати жертвами на замовлення спецслужб РФ, значиться ім'я сина глави Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, повідомляє інтернет-видання радіо "Свобода".

"Перед початком засідання Апеляційного суду Києва щодо його арешту розповів медіа свою версію подій, які йому інкримінують. У списку, як стверджує Герман, було 47 осіб, серед яких не було Бабченка, але був син очільника МВС Арсена Авакова", - пише видання.

За інформацією радіо "Свобода", Б.Герман заявив, що російська сторона надала йому в месенджері фотокопію так званого розстрільного списку на двох сторінках.

"Герман стверджує, що в цій операції співпрацював із представником української контррозвідки Дмитром, позивний "Дітріх". За його словами, з цією метою вони розробили закладення зброї, привезеної із зони бойових дій на Донбасі. Герман уточнив, що його співпраця з контррозвідкою документально не оформлена. Він також сказав, що був позаштатним агентом із позивним "Герб", - повідомляє радіо "Свобода".

Раніше інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на прес-секретаря Нацполіції Ярослава Тракала повідомило, що поліція взяла під охорону сімох осіб із "списку 47" (список потенційних жертв терористичних актів на території України), який Служба безпеки України отримала в результаті спецоперації з імітації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

11 червня активіст "Правого сектора", волонтер Олексій Цимбалюк, якому замовили вбивство А.Бабченка, в інтерв'ю українській службі BBC заявив, що організатор убивства журналіста Б.Герман спочатку говорив про список із 30 потенційних жертв, потім озвучив число 60.

"У тій першій розмові він (Б.Герман - ІФ) сказав мені: є список із 30 осіб, яких треба ліквідувати. Він одразу сказав, що працювати треба дуже швидко, щоб встигнути до осені", - сказав О.Цимбалюк. Розповідаючи про одну з подальших розмов із Б.Германом стосовно майбутніх жертв, О.Цимбалюк повідомив, що "імена не називалися, але список, за його словами, на той час зріс із 30 до 60 цілей".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА