12:54 19.06.2018

Денісова заявляє про зрив домовленостей про синхронне відвідування Сенцова і Вишинського

2 хв читати
Денісова заявляє про зрив домовленостей про синхронне відвідування Сенцова і Вишинського

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про те, що досягнуті напередодні домовленості про синхронне відвідування українського режисера Олега Сенцова і керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського не виконані, призначено нові переговори омбудсманів України і Росії.

"Такі домовленості (про синхронне відвідування О.Сенцова і К.Вишинського – ІФ) були вчора. Втім, знову нічого не сталося. Я знову змушена констатувати, що Тетяна Москалькова (російський омбудсмен – ІФ) не приймає рішення, а лише артикулює те, що їй доручили донести. Мене знову запросили на переговори. Я їду, але...", – написала Л.Денісова на сторінці в "Фейсбуці" у вівторок.

Вона пояснила, що згідно з попередніми домовленостями (станом на вечір 18 червня) перший візит Т.Москалькової мав відбутися до К.Вишинського.

"Досягли домовленостей з усіма органами, які впливають на те, щоб переправити Вишинського в київський СІЗО. Таку згоду отримали від СБУ, під слідством якого перебуває Вишинський, від слідчого, який веде його справу, і про супровід його в місто Київ домовилися з МВС", – уточнила український омбудсмен.

Водночас вона мала вирушити в Лабитнангі на зустріч з уповноваженим з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

"Він супроводжує нас в колонію, де синхронно ми об 11:00, Тетяна Москалькова о 9:00 ранку (за київським часом, ми за місцевим часом) входимо одночасно в колонії. Ми відвідуємо Олега Сенцова, вона – Кирила Вишинського", – наводить подробиці попередніх домовленостей Л.Денісова.

За її словами, йшлося також про те, що Т.Москалькова відвідує військовослужбовців Максима Одинцова та Олександра Баранова.

"А вже після повернення її в Москву ми плануємо спільне відвідування Романа Сущенка. Потім вже подальші кроки щодо моєї поїздки в Челябінськ, де перебувають Станіслав Клих і Олександр Кольченко. Потім відвідати Миколу Карпюка у Володимирі, пізніше здійснити візит у Ростов і Крим", – додала український омбудсмен.

"Зараз ми можемо констатувати, що ні міжнародні конвенції, ані законодавство РФ російською стороною не виконуються. Нам сьогодні досі нічого невідомо про стан українських політв'язнів. Заяви Росії про те, що голодуючі Олег Сенцов, Володимир Балух, Станіслав Кліх і Олександр Шумков почуваються добре, також досі не підтверджені жодними документами", - цитує Л.Денісову її прес-служба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА