12:54 21.06.2018

Турчинов розкритикував спроби ЛГБТ-спільноти "навішувати ярлики" на його дружину

2 хв читати
Турчинов розкритикував спроби ЛГБТ-спільноти "навішувати ярлики" на його дружину

 Секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олександр Турчинов заявив, що вимоги правозахисників звільнити його дружину Ганну Турчинову з посади декана університету за її висловлювання щодо ЛГБТ свідчать про їх ангажованість та правову обмеженість.

"Мене дивує, коли ті, хто називають себе правозахисниками, безапеляційно виступають проти свободи слова, проти права на власну позицію та думку, яка відмінна від їх упереджень. Ставлення моєї дружини Ганни Турчинової до сімейних цінностей та захисту від моральної деформації шкільної програми - прояв її християнської, громадянської та професійної позиції. Ця позиція повністю відповідає Закону Божому та Конституції України", - написав О.Турчинов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він зазначив, що спроби захисників ЛГБТ-спільноти "навішувати ярлики" на його дружину та вимоги звільнити її з роботи "є свідченням їх заангажованості, агресивності та правової обмеженості. Люблю та підтримую свою дружину", - додав секретар РНБО.

Напередодні, 20 червня, правозахисні організації України, зокрема Центр інформації про права людини, Українська Гельсінська спілка з прав людини, ГО "Асоціація ЛГБТ "ЛІГА" та ГО "КиївПрайд" зробили відкрите звернення, в якому висловили "своє обурення гомофобними та дискримінаційними заявами" декана факультету природничо-географічної освіти та екології Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова Ганни Турчинової.

"Ми переконані, що особа, відповідальна за освіту майбутніх педагогів, має розуміти наслідки поширення дискримінаційної риторики й поважати людську гідність і цінності прав людини, щоб мати можливість виховувати в студентах повагу до Конституції та законів України, зокрема "Про освіту" та "Про засади запобігання і протидії дискримінації в Україні", - зазначено у зверненні.

Правозахисники звернулися до ректора НПУ ім. М.П.Драгоманова в Києві з вимогою застосувати до декана Г.Турчинової дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення.

Приводом для такого звернення став опублікований раніше Г.Турчиновою блог в інтернет-виданні "Цензор.НЕТ" під назвою "Гомодиктатура. Частина 1. Як розбещувати дітей", у якому вона виступила з критикою антидискримінаційних поправок Міністерства освіти України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА