11:20 22.06.2018

Глава Мін'юсту сподівається, що вже в п'ятницю ЄСПЛ зобов'яже РФ допустити до Сенцова українського омбудсмена

2 хв читати
Глава Мін'юсту сподівається, що вже в п'ятницю ЄСПЛ зобов'яже РФ допустити до Сенцова українського омбудсмена

Міністр юстиції України Павло Петренко очікує, що вже в п'ятницю Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) ухвалить рішення, яке зобов'язує Російську Федерацію допустити до українського політв'язня Олега Сенцова уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову.

"Сподіваюся, що вже сьогодні Європейський суд з прав людини ухвалить рішення, яке зафіксує обов'язок РФ допустити до Олега Сенцова нашого омбудсмена. І, звичайно, ми вимагаємо, щоб український режисер був повернутий на територію України", - написав П.Петренко на своїй сторінці в соцмережі Твіттер в п'ятницю.

На своїй сторінці в соцмережі Фейсбук П.Петренко уточнив, що команда Міністерства юстиції України вже подала заяву до ЄСПЛ в інтересах О.Сенцова. "Мета заяви - надання уряду РФ вказівок щодо утримання від застосування будь-яких дій, які будуть представляти загрозу для життя і здоров'я українського режисера", - написав міністр.

За його словами, першочергове завдання - отримати уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Л.Денісової доступ до О.Сенцова, а також інформацію про стан його здоров'я.

"На сьогодні єдиною інформацією про стан Олега Сенцова є заяви уповноваженого з прав людини РФ про досягненні українцем ваги. Проте ці заяви не підтверджені жодними доказами", - вказав П.Петренко.

Посилаючись на слова Л.Денісової, міністр таки допустив, що до О.Сенцова можуть застосовуватися заходи примусового годування.

"Європейський суд з прав людини зазвичай ухвалює такі рішення протягом 24 годин. Отже, будемо сподіватися на термінову відповідь Суду вже сьогодні", - додав глава Мін'юсту України.

Як повідомлялося 21 червня Л.Денісова повідомила, що звернулася до заступника міністра юстиції України Іван Ліщини з проханням внести заяву до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) про порушення прав українського громадянина Олега Сенцова, ув’язненого з політичних мотивів в Росії.

І.Ліщина повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що в зв'язку з листом Л.Денісової Мін'юст готує заяву, передбачену правилом 39 регламенту Європейського суду з прав людини (забезпечувальні судові заходи - ІФ) з метою застосування забезпечувальних заходів у формі зобов'язати Російську Федерацію надати доступ українського омбудсмена до О.Сенцова.

Заступник голови Мін'юсту пояснив, що інформація про примусове годування О.Сенцова стане обґрунтуванням необхідності доступу українського омбудсмена до політв'язню.

"Ми не можемо просити суд, наприклад, зобов'язати припинити примусове годування. Україна в особі пані Денісової хоче отримати доступ до Сенцова, про що ми і просимо Європейський суд", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА