12:24 22.06.2018

В Україні запустили нову енциклопедія на базі MediaWiki

2 хв читати
В Україні запустили нову енциклопедія на базі MediaWiki

У мережі Інтернет з'явилася нова енциклопедія, головним об'єктом дослідження якої є світові субкультури, повідомили представники редколегії енциклопедії в своєму прес-релізі в четвер.
Енциклопедія світових субкультур є не просто черговим проектом, створеним на движку MediaWiki, це офіційно зареєстрований засіб масової інформації, який до того ж створено в рамках партнерства з «Великою українською енциклопедією», повідомляється в прес-релізі.
До складу редакторської групи входять як європейські і американські профільні експерти, так і українські професори, добре знайомі українській академічній спільноті. Серед них віце-президент Української асоціації релігієзнавців Людмила Филипович і професор кафедри культурології Інституту філософської освіти і науки Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова Ірина Богачевська. Важливою особливістю проекту є залучення міжнародних експертів, серед яких головний редактор «La Voce di New York» Стефано Ваккаро, головний редактор «Palermo Today» Андреа Пернічіаро, історик, Ph.D. університету Стенфорда Алан Льюїс, криміналіст з Палермо Динни Алесси, Ph.D. в галузі міжнародного права Говард Хоффманн, журналіст, ведучий консультант «Africa Network for Peace and Justice» Нік Ідоко.
 «Те, що було задумано в даному випадку, - це проект світового значення. Я думаю, що не дивлячись на всю глобалізацію, яку переживає сучасний світ, він живе на локальних рівнях, тому дослідження субкультур вкрай важливо для того, щоб об'єктивно розуміти, як влаштований світ навколо нас сьогодні », - наводяться в документі слова Людмили Филипович.
Енциклопедія світових субкультур не буде повторенням існуючих енциклопедій. Метою даного науково-популярного проекту є багатовекторний аналіз світових субкультур. Кожне явище, організація і особистість будуть розглядатися з трьох позицій - з позицій послідовників, вчених і незалежної громадської думки. Ніяка інша енциклопедія подібної відмінною рисою не володіє.
Енциклопедія світових субкультур є вікі-енциклопедією, тобто енциклопедією, створеної на движку MediaWiki. «Але це практично все, що є спільного у нас з Вікіпедією, - каже головний редактор Енциклопедії Ігор Дмитрук. - На відміну від Вікіпедії, статті якої часто пишуться аматорами, статті наукового блоку Енциклопедії світових субкультур проходять рецензування, подібне рецензування наукових журналів. На відміну від Вікіпедії, в нашому проекті дозволені авторські статті, авторська точка зору, тобто оригінальні дослідження. Автори Енциклопедії світових субкультур можуть використовувати більш широкий набір джерел, - архіви, публікації у ЗМІ, блоги послідовників, - якщо це необхідно для більш глибокого висвітлення теми ».
Проект «Енциклопедія світових субкультур» є багатомовним і на даний момент підтримується українською, російською та англійською мовами. Це недержавний проект, ідея його створення належить міжнародним меценатам, вихідцям з України. Проект знаходиться на домені .wiki і доступний за адресою https://subcultures.wiki .

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА