16:47 22.06.2018

СБУ затримала 6 осіб, які готували незаконний продаж в Україні контрабандного радію

1 хв читати
СБУ затримала 6 осіб, які готували незаконний продаж в Україні контрабандного радію

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України в результаті спецоперації затримали шістьох членів угруповання, які мали намір продати в Україні радіоактивну речовину радій-226, ввезену контрабандою з країни Центральної Європи.

Як повідомляє у п'ятницю прес-центр СБУ на сторінці в соцмережі Facebook, співробітники спецслужби з’ясували, що учасники організованого угруповання готували незаконну оборудку з продажу радіоактивного матеріалу радій-226, ввезеного в Україну контрабандою з однієї з країн Центральної Європи.

"Правоохоронці знайшли спеціально облаштовану на приватному подвір'ї схованку на глибині понад два метри. Фахівці вилучили з нього контейнер циліндричної форми, в якому і зберігалася радіоактивна речовина", - зазначено в повідомленні.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.265 Кримінального кодексу України (незаконне поводження з радіоактивними матеріалами), контррозвідники СБУ затримали 6 учасників організованого угруповання. "Трьом із них оголошено про підозру у скоєнні злочину, суд обрав стосовно них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - зазначено в повідомленні.

Співробітники СБУ визначили всіх співучасників злочину, причетних до незаконного обігу радіоактивних матеріалів. Тривають слідчі дії для визначення їхньої рольової участі

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА