18:31 22.06.2018

Убивцю-ґвалтівника, жертвами якого в Кривому Розі стали 6 жінок, затримали правоохоронці - Аброськін

3 хв читати
Убивцю-ґвалтівника, жертвами якого в Кривому Розі стали 6 жінок, затримали правоохоронці - Аброськін

 Убивцю і ґвалтівника, жертвами якого в м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) стали шестеро жінок, двоє з них загинули, затримали правоохоронці в Дніпропетровській області, повідомив перший заступник глави Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

"Усіх жертв чоловік душив, ґвалтував і забирав у них особисті речі. Для його пошуку та затримання було створено групу з найдосвідченіших працівників різних служб, а також Департаменту карного розшуку Нацполіції. Затримати зловмисника вдалося завдяки проведеній спецоперації за участю жінки, яка виконувала роль "приманки", - цитує у п'ятницю прес-служба Нацполіції України В.Аброськіна.

За його словами, протягом травня-червня цього року на території м. Кривий Ріг Дніпропетровської області сталися шість нападів на жінок. Унаслідок цих злочинів дві постраждалі загинули, ще чотири зазнали фізичного насильства. Зловмисник грабував жінок і забирав їхні особисті речі.

"Після збору й аналізу всієї інформації стало зрозуміло, що всі постраждалі жінки мають вік від 18 до 38 років. Усі злочини скоєно у схожий спосіб, жертви схожі між собою за зовнішніми ознаками. Крім того, збігався час скоєння злочину - після 21 години", - йдеться в повідомленні.

В.Аброськін зазначив, що всі з'ясовані ознаки свідчили про серійність злочинів, тому для їх розкриття було створено посилено слідчо-оперативну групу. До проведення розшукових заходів щодня залучалися близько півтисячі людей: поліцейських, бійців Нацгвардії, військовослужбовців, громадян.

"18 червня ми встановили особу, причетну до скоєння цих злочинів. Зібрано всі докази. На сьогодні особу затримано, заарештовано, її утримують в ізоляторі тимчасового тримання. Чоловік дає свідчення, і практично за всіма епізодами вбивств або розбійних нападів зібрано доказову базу. На сьогодні зловмисникові оголошено підозру за шістьма епізодами", - наголосив перший заступник глави Нацполіції.

Він також додав, що правоохоронці вилучили мобільні телефони та особисті речі потерпілих, а також інші докази, що свідчать про провину затриманого.

За словами начальника Департаменту карного розшуку Сергія Тихонова, правоохоронці провели максимум заходів і мобілізували всі можливості для виявлення і затримання зловмисника. Крім того, до пошуків злочинця залучили психолога, який склав психологічний портрет нападника.

"Це дало нам змогу прогнозувати його дії, зрозуміти його наступні кроки й ефективніше планувати подальші дії оперативників із його встановлення та затримання", - зазначив С.Тихонов.

За його словами, за свідченнями жінок, котрі вижили, фахівці склали фоторобот із прикметами нападника. Крім того, правоохоронці залучили до пошуків нападника жінку, схожу на раніше постраждалих. Вона виконала роль "приманки" під час спецоперації з затримання зловмисника. В результаті спецоперації правоохоронці затримали 35-річного раніше судимого жителя міста, який звільнився з місць позбавлення волі наприкінці 2017 року.

Слідчі кваліфікували дії чоловіка за статтями 187 (розбій) та 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА