20:37 24.06.2018

Клопотання Балуха щодо його умовно-дострокового звільнення розглянуть 25 червня

2 хв читати
Клопотання Балуха щодо його умовно-дострокового звільнення розглянуть 25 червня

Клопотання захисту українського активіста Володимира Балуха про його умовно-дострокове звільнення (УДЗ) буде розглянуто в понеділок, 25 червня, в "Залізничному районному суді" Сімферополя, повідомляє Кримська правозахисна група на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як наголошується в повідомленні, мова йде про УДЗ за т.зв. "Справою про патрони". Початок засідання запланований на 11.00.

Як повідомлялося, український фермер В.Балух був затриманий 8 грудня 2016 року в своєму будинку в с.Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого Росією Криму. Російська влада пред'явила йому обвинувачення в зберіганні боєприпасів.

За словами активістів, під час обшуку співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе В.Балух, виявлені 90 патронів і кілька тротилових шашок. Родичі припускають, що боєприпаси підкинули співробітники ФСБ під час обшуку. Раніше у В.Балуха проводилися ще два обшуки і під час першого з будинку був знятий український прапор.

У січні 2018 року Роздольненський райсуд Криму засудив В.Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і до штрафу в розмірі 10 тис. російських рублів. "Верховний суд" Криму 14 березня знизив термін позбавлення волі до 3-х років і 5 місяців з відбуванням його в колонії-поселенні.

У той же день вирок вступив в силу і В.Балух оголосив голодування. 15 травня він почав приймати їжу, щоб уникнути примусового годування. 19 травня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що, за інформацією її російської колеги Тетяни Москалькової, В.Балух харчується за спеціальною схемою. Однак 22 червня В.Балух прийняв рішення перейти на сухе голодування. Л.Денісова вимагає терміново забезпечити їй доступ до В.Балуха.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА